Prinţul Charles, mesaj video către români: ”Sunt plin de admiraţie”. Premiul European pentru Patrimoniu, câștigat de un proiect românesc

08 Mai 2020 | scris de A.V.
Prinţul Charles, mesaj video către români: ”Sunt plin de admiraţie”. Premiul European pentru Patrimoniu, câștigat de un proiect românesc

„Ambulanţa pentru monumente”, proiectul de salvare a clădirilor din Transilvania, este menţionat pe lista câştigătorilor Premiilor Europa Nostra 2020, informează Agerpres.

Urmare a acestei „realizări remarcabile”, Prinţul Charles a transmis un mesaj video voluntarilor români implicaţi în proiect, întrucât el este un susţinător permanent al proiectului „Ambulanța pentru monumente”.

Prinţul de Wales le-a spus românilor de la „Ambulanţa pentru monumente” că este „plin de admiraţie” pentru monumentele salvate în ultimii ani datorită muncii lor.

Şi ca o recunoaştere a distincţiei primite, „am dorit în mod deosebit să vă transmit cele mai calde felicitări şi să vă spun cât de mândru sunt de tot ceea ce faceţi”, i-a apreciat Prinţul Charles.

Prinţul de Wales a subliniat că este „şi mai mândru”, deoarece în această perioadă de epidemie voluntarii au transportat alimente şi echipamente de protecţie pentru vârstnicii şi medicii din judeţul Sibiu, cu două ambulanţe utilizate în cadrul proiectului câştigător.

Prinţul de Wales nu a ratat nici această ocazie, pentru a evidenţia frumuseţile naturale ale României şi moştenirea arhitecturală. Totodată, el şi-a reînnoit angajamentul de a ajuta ţara noastră să conserve „comorile extraordinare” naturale.

„România are o moştenire arhitecturală incredibil de bogată şi am avut norocul să văd o parte din ea în decursul vizitelor mele în România din ultimii douăzeci de ani”.

„De aceea, voi continua să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a vă ajuta să conservaţi comorile extraordinare care încă mai există în ţara voastră şi care reprezintă o parte unică a patrimoniului cultural, al vostru şi al Europei”.

„Nu pot decât să sper că tot mai mulţi români se vor uni pentru a salva această moştenire excepţională, astfel încât ea să poată fi admirată şi de generaţiile viitoare, care să înveţe lecţii valoroase despre durabilitatea şi eternitatea tradiţiilor vii”.

 

Sibienii de la „Ambulanţa pentru monumente” se numără printre câştigătorii premiilor europene pentru patrimoniu, la categoria Educaţie, Formare şi Conştientizare. Anul acesta au fost premiate 21 de inițiative din 15 țări europene. Premiile sunt oferite de Comisia Europeană și Europa Nostra.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră