Președintele Iohannis despre viitorul ambasador al României în Israel: Radu Ioanid va intra în procedurile diplomatice

17 Dec 2019
Președintele Iohannis despre viitorul ambasador al României în Israel: Radu Ioanid va intra în procedurile diplomatice

Radu Ioanid ar putea să fie viitorul ambasador al României în Israel. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că intenţionează să îl promoveze în această funcţie, potrivit stiri.tvr.ro.

"Această chestiune a fost în atenția mea tot timpul. Intenționez să îl promovez pe dl. Radu Ioanid, care va intra în procedurile diplomatice poate în această săptămână, iar de la sfârșitul anului să avem ambasador în Israel", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Radu Ioanid este director al "International Archival Programs Division" din cadrul Muzeului Holocaustului din Washington.

Născut în 1953 la București, Radu Ioanid este istoric și filosof.

A emigrat din România în 1987 și s-a stabilit în Statele Unite ale Americii. În 1995, École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris i-a acordat titlul de "Doctor în Istorie".

Din decembrie 1990 până în septembrie 2000, Radu Ioanid a deținut diverse funcții manageriale și de cercetare la Muzeul Holocaustului din Washington.

A fost vicepreședinte al Comisiei Internaționale pentru Studiul Holocaustului în România, prezidată de Elie Wiesel, în perioada octombrie 2003-noiembrie 2004.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră