Dialog la distanță între candidații la președinție

14 Noi 2019
Dialog la distanță între candidații la președinție

Klaus Iohannis a ținut miercuri o conferință de presă în care a explicat de ce nu acceptă o dezbatere cu Viorica Dăncilă, pe care a catalogat-o drept o "megadezamăgire" ca prim-ministru.

Iohannis a vorbit și despre casele sale, vacanțele din mandatul de președinte, despre colaborarea USR-PNL și organizarea alegerilor anticipate.

La scurt timp după conferința lui Iohannis, Viorica Dăncilă a susținut o declarație de presă în care a calificat drept "aroganță monstruoasă" refuzul lui Iohannis de a participa la o dezbatere.

Totodată, Dăncilă a precizat că ceasul pe care l-a purtat zilele trecute nu valorează 20.000 de euro și că știe limba engleză, dar nu o vorbește în public pentru că se teme să nu facă greșeli.

"Mă uitam astăzi la câte greşeli, vă rog frumos luaţi discursul domnului Iohannis şi vedeţi câte greşeli a făcut. Nu am văzut pe nimeni să-l taxeze. De ce, pentru că sunt femeie? Sau că sunt prima femeie contracandidat, prima femeie care a intrat în turul doi al alegerilor prezidenţiale? Uitaţi-vă pe ceea ce a spus domnul Iohannis astăzi şi o să găsiţi o grămadă de greşeli”, a susţinut liderul PSD.

Dăncilă a menţionat că înţelege limba engleză, dar nu vorbeşte foarte bine. 

"Trebuie să vă spun un lucru, vorbesc limba engleză şi înţeleg, dar nu vorbesc foarte bine. Din teama de a nu face o anumită greşeală, nu am vorbit în limba engleză, dar asta nu înseamnă că nu înţeleg sau că nu vorbesc limba engleză. Vreau să vă mai spun un lucru pentru că am văzut că a apărut foarte mult la spaţiu public acest aspect. Aproape toţi preşedinţii de stat vorbesc în limba lor pentru că sunt anumite lucruri care nu pot fi interpretate. Pentru cei care vorbesc limba engleză, franceză, germană am tot respectul, pentru orice limbă străină care o vorbesc, sunt o resursă umană valoroasă, dar decât să vorbeşti, pentru că am văzut interpretările din spaţiul public, mulţi au vorbit în limba engleză şi au vorbit împotriva României”, a mai declarat Dăncilă.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră