Peste 10 milioane de români au decis. Președintele țării va fi Klaus Iohannis

24 Noi 2019
Peste 10 milioane de români au decis. Președintele țării va fi Klaus Iohannis

Surpriză? Nu prea. Ne cam așteptam la acest rezultat, dar poate nu ne așteptam să voteze peste 10 milioane de alegători din țară în acest al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Potrivit primelor sondajelor de opinie la ieșirea de la urne, victoria îi aparține lui Klaus Iohannis, președintele în exercițiu, care a candidat pentru un al doilea mandat.

Pentru Klaus Iohannis au votat  66,5%, iar pentru contracandidata sa social-democrată, Viorica Dăncilă, au votat  33,5%.

Sunt rezultatele unui exit-poll realizat de IRES pentru Digi24 și care a luat în calcul și diaspora.

”Primesc această victorie cu bucurie, cu mulțumire, cu modestie”, a spus Klaus Iohannis imediat după anunțarea primelor cifre ale sondajelor. El a promis că va fi președintele tuturor românilor, nu doar al celor care l-au votat, ci și al celor care nu l-au votat.

”Vă promit încă un lucru: voi fi un președinte total implicat pentru România”, a mai spus Iohannis.

Iohannis a îndemnat românii să meargă la vot în continuare, și la următoarele runde de alegeri locale și parlamentare, pentru a făuri împreună o ”Românie normală”.

”Există o singură Românie, România noastră, a tuturor, și cu toții trebuie să punem umărul să construim România normală”, a mai spus acesta.

Viorica Dăncilă le-a mulţumit, duminică seară, tuturor celor care s-au prezentat la vot şi, mai ales, celor care au votat ”cu inima”. Dăncilă susţine că PSD a recâştigat încrederea românilor.

”Vreau să-i felicit pe toţi cei care au mers la vot şi le mulţumesc în mod special celor care au votat cu inima. (...) Vreau să le mulţumesc tuturor care au vrut să înlocuiască ura şi dezbinarea, cu unitatea şi încrederea” , a spus Viorica Dăncilă, după anunţarea rezultatelor exit poll-urilor.

Dăncilă susţine că PSD a recâştigat încrederea românilor.

”Partidul Social Democrat astăzi a recâştigat încrederea cetăţenilor români care ne-au votat în 2016. Am recuperat voturile pe care le-am pierdut la alegerile europarlamentare, iar astăzi avem peste trei milioane de voturi, ceea ce înseamnă că avem numărul de voturi pe care l-am avut la parlamentare din 2016 şi care ne-au permis să intrăm la guvernare. Am toată convingerea că numărul de voturi de astăzi ne ajută, ne obligă şi în acest sens vom face tot ce este posibil să câştigăm alegerile locale şi alegerile parlamentare”, a mai spus Dăncilă.

Aceasta a precizat că social-democraţii vor aştepta rezultatele oficiale ale alegerilor şi vor face numărătoare paralelă.

”Avem în acest moment un rezultat exit-poll, vom sta până vom prelua toate procesele verbale din teritoriu, vom face numărătoare paralelă pentru că atunci vom ştii cu adevărat rezultatul voturilor de astăzi”, a mai afirmat preşedintele PSD.

Aceasta a explicat că nu va mai face declaraţii până la aflatea rezutatelor oficiale.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră