Oase într-o pădure din Caracal. Gheorghe Dincă susține că ar fi ale Luizei Melencu

05 Aug 2019
Oase într-o pădure din Caracal. Gheorghe Dincă susține că ar fi ale Luizei Melencu

Luiza Melencu ar fi fost găsită moartă.. Rămăşiţe umane ar fi fost găsite într-o pădure de lângă Caracal, la mică distanță casa lui Gheorghe Dincă, suspectul în cazul crimelor din Caracal.

Aici ar fi fost găsite oase, într-un loc indicat de suspect, care susține că ar fi ale Luizei, informează antena3.ro.

Luiza Melencu a fost dată dispărută de poliție în urmă aproape patru luni.

Gheorghe Dincă a recunoscut că le-ar fi ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Mihaela Melencu.

Gheorghe Dincă le-a explicat anchetatorilor cu lux de amănunte faptele sale.

Potrivit avocatului său, Gheorghe Dincă spune că nu-și amintește culoarea părului Luizei, deși își amintește alte detalii și susține că a ucis-o. 

„A recunoscut două omoruri. Luiza nu a fost îngropată. Din ce cunosc eu, nu a fost îngropată. El, ca modus operandi, a procedat la fel, dar până la momentul în care cele două victime au decedat. El nu susține că ar fi incinerat și trupul Luizei. Spune că a luat-o pe Luiza, a mers spre domiciliul lui. Conform declarației lui, ea ar fi fost de acord să-l însoțească. Nu se cunoșteau dinainte. Nici cu Alexandra nu se cunoștea”, a spus avocatul bărbatului.

Anchetatorii au mers și în locul unde Dincă a spus că a aruncat telefonul Luiziei.

În același timp continuă și verificările de la casa lui Gheorghe Dincă.

La data plecării de acasă, acum patru luni, Luiza era îmbrăcată în pantaloni tip blugi elastici de culoare albastră, rupți în genunchi, pulover de culoare negru, teniși de culoare albastră.

UPDATE

Liviu Chesnoiu a avut o primă reacție după ce oase au fost găsite într-o pădure din apropierea casei lui Gheorghe Dincă. Psihologul criminalist susține că trebuie să dăm credit acestor informații.

”Se pare că de când a găsit un polițist cu care să vorbească, trebuie să dăm credit acestor ultime informații. Se pare că el nu vrea să vorbească cu altcineva, se pare că nu vrea să vorbească cu avocații. Dincă ne-a plimbat, ne-a dus la marginea lanului de floarea soarelui.

Dacă e așa cum zice el se va constata științific. E același mod de operare și nu a avut timp să scape de ultimele rămășițe umane. Dacă se constată că în acea pădure sunt oasele acelei victime, vom vedea că mai sunt și alte victime. Trebuie să avem răbdare. Să vedem dacă sunt și alte ADN-uri acolo. 

Este posibil ca să găsim și alte victime. Mașina era pregătită pentru așa ceva.”, a spus Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

UPDATE

Mama Luizei a avut o primă reacție după ce s-au găsit oase într-o pădure din apropierea casei lui Gheorghe Dincă, despre care se spune că aparțin fetei.

”Săptămâna trecută am vorbit ultima dată cu anchetatorii. Marți ne-au spus că Dincă a omorât fetele. Atunci au luat contact cu noi ultima dată. S-a găsit rucsacul, am fi vrut să mergem acolo să îl recunoaștem.

Despre oasele din pădure am aflat de la anchetatori. Sufletul meu spune că aș vrea să trăiască Luiza. Am fost umiliți. Am fost tratați cu indiferență”, a spus mama Luizei.

”Trăim cu speranța că nu sunt oasele Luizei”, a spus bunicul fetei.

”Cred că Luiza mai trăiește. Fata mea, vreau să vină acasă. Nu cred că Luiza e moartă, că nu sunt oaselei ei. Sunt oase de animal. Nu pot să trăiesc fără ea. Nu știu cum să fac asta.”, a mărturisit bunica Luizei.

UPDATE. DECLARAŢIE DIICOT

Anchetatorii au găsit fragmente osoase arse şi cenuşă într-un sac, despre care Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor din Caracal, susţine că ar fi ale fetei care a dispărut în luna aprilie, Luiza Melencu, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime.

Sacul a fost găsit într-o pădure de lângă Caracal, Gheorghe Dincă fiind cel care le-a indicat anchetatorilor locul unde se află.

"Am continuat cercetarea la faţa locului şi la domiciliul inculpatului şi, de asemenea, a avut loc o conducere în teren cu inculpatul, unde acesta a indicat un sac, care conţinea fragmente osoase arse şi cenuşă. Aceasta trebuie cernită pentru a putea vedea ce resturi mai sunt acolo. El aşa a declarat, că este trupul Luizei. Până nu avem testele de laborator nu ne putem pronunţa. El a revenit cu noi precizări. Sunt ridicate în fiecare zi urme criminalistice ce urmează să fie procesate. Probele sunt ridicate şi vor fi trimise spre expertizare (...) Aceste fragmente osoase au fost găsite într-un sac", a spus Mihaela Porime.

Mihaela Porime a precizat că Gheorghe Dincă le-a declarat procurorilor că a folosit aceeaşi metodă pentru uciderea Luizei Melencu, respectiv că a omorât-o în casă şi apoi i-a ars corpul. Iniţial, Dincă a susţinut că a aruncat corpul Luizei în râul Olt, apoi în Dunăre.

Reprezentantul DIICOT a precizat că nu sunt indicii că ar mai fi şi alte victime în afară de cele două fete, Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Mihaela Porime a mai spus că procurorul de caz va decide dacă Gheorghe Dincă va mai fi supus testului cu aparatul de minciuni, deocamdată anchetatorii se concentrează pe cercetarea la faţa locului.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră