IML: Oasele găsite în curtea suspectului din Caracal aparțin unei fete de 12-17 ani

02 Aug 2019
IML: Oasele găsite în curtea suspectului din Caracal aparțin unei fete de 12-17 ani

Institutul Național de Medicină Legală (IML) a anunțat că fragmentele osoase descoperite în curtea suspectului de crime din Caracal, Gheorghe Dincă, aparțin, potrivit analizelor primare, expertizei antropologice, unei fete, cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani, anunță Digi24.

IML precizează că nu se cunoaște vechimea acestora. Profilul genetic al materialului urmează să fie determinat.

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la criminalistică vor efectua vineri o cercetare complexă şi amănunţită la domiciliul lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul dispariţiei celor două adolescente în Caracal, urmând să fie verificate şi gropile de beton aflate în curtea locuinţei acestuia, a anunţat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, citată de antena3.ro

"În baza unui mandat de percheziţie, am intervenit la domiciliul inculpatului, urmare a preluării dosarului de la DIICOT Craiova. Vom efectua o cercetare criminalistică, complexă şi amănunţită, împreună cu poliţişti de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Institutul de Criminalistică şi Serviciul Criminalistic din Poliţia Capitalei. Când vorbesc de o acţiune complexă mă refer la faptul că vor fi sectorizate toate zonele, vor fi cercetate cu echipe diferite. Vor fi verificate şi gropile acelea cu beton şi ciment, după ce, în prealabil, vom face o degajare a zonelor respective", a spus Mihaela Porime, aflată la faţa locului. 

Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal acuzat în cazul dispariţiei adolescentei Alexandra Măceşanu a fost audiat timp de mai multe ore în noaptea de joi spre vineri la DIICOT Bucureşti, avocatul său afirmând că acesta şi-a menţinut declaraţiile privind uciderea fetei dar şi a celeilalte tinere, Luiza Melencu, dispărută în luna aprilie.

Gheorghe Dincă a ieşit de la DIICOT după aproape nouă ore de audieri, informează News.ro.

Dincă a fost dus joi la Institutul de Medicină Legală, el susţinînd că a fost agresat în momentul reţinerii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră