Noua metodă de a evita carantinarea din vămi: trecerea frontierei pe calea pietonală

01 Apr 2020 | scris de A.A.
Noua metodă de a evita carantinarea din vămi: trecerea frontierei pe calea pietonală

Ministrul de Interne Marcel Vela a relatat în cadrul unei intervenții telefonice la Digi24 despre un nou fenomen absolut şocant: foarte mulţi cetăţeni vin din Ungaria până la graniţa cu România şi apoi o tranzitează pietonal: "Este o situaţie inedită, pentru că dacă ea se întâmpla într-un mod aleator şi destul de rar, acum deja pare că este organizată", a spus ministrul.

"În varianta pietonală, trebuie să găsim soluţii ca să pregătim mijloace de transport, să urce toţi cetăţenii care tranzitează pietonal, să nu mai poată pleca într-un mod dezorganizat, cu alte autoturisme, să intre într-un oraş sau o comună apropiată. Nu este ilegal, dar trebuie să verificăm dacă nu este un fenomen", a mai spus Vela.

Atunci când se intră în țară cu autoturismele, se formează un convoi din câteva mașini și, sub escorta poliției, sunt conduși spre județele unde își au domiciliul. Se pare că unii cetățeni au găsit o soluție în încercarea de a evita carantinarea sau izolarea la domiciliu.

El le-a transmis celor care intră în ţară pe jos că vor fi opriţi și urcaţi în autocare: "Vom evalua și cei care vin pietonal ar putea fi opriți, urcați în autocare, fiindu-le interzis să mai umble liber prin localitățile limitrofe".

Această situație este în procesul de verificare și după ce vor obține mai multe informații, autoritățile vor lua măsurile care se impun.

"Este o analiză de făcut şi în zona medicală în judeţul Arad. Coroborat cu dorinţa noastră de a verifica şi cum se derulează activitatea în punctele de trecere a frontierei, am ordonat să se deplaseze cu elicopterul de la Inspectoratul General de Aviaţie al MAI şi inspectorul general Buda. Nu am o reclamaţie sau nu controlează ceva, este pur şi simplu o verificare de rutină, verificări ce vor fi efectuate şi în perioada următoare pe puncte de trecere a frontierei şi împreună cu Ministerul Sănătăţii vom susţine acţiuni de verificare a tranzitului către alte zone de frontieră", a spus Vela.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră