NOAPTEA MUZEELOR 2020: Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța – Planetariul

04 Noi 2020
NOAPTEA MUZEELOR 2020: Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța – Planetariul

În cadrul Complexului Muzeal Științe ale Naturii din Constanța, chiar pe Bulevardul Mamaia, la numărul 255, puteți vedea tot ce e mai exotic în materie de păsări, delfini, lei de mare, și chiar și o Microrezervație a Deltei, care se întinde pe o suprafață de 6 hectare. Pe lângă celebrele Delfinariu și Acvariu, muzeul mai dispune și de o secțiune de Echitație, precum și de fascinantul Planetariu, scrie europafm.ro.

Aici sunt realizate observații nocturne de stele și planete, recunoaștere de constelații, roiuri de stele și nebuloase. Puteți participa în direct la descoperirea misterelor cerului, să recunoșteți planete, meteoriți sau chiar galaxii.

Cu ajutorul planetariului Trippensse, poate fi urmărită și înțeleasă formarea anotimpurilor, ale echinocțiilor și solstițiilor, dar și ale eclipselor de Soare și de Lună.

Demonstrațiile din Planetariu se realizează prin proiecția pe o cupolă cu diametrul de 8 metri, într-o sală cu 80 de locuri. Tot aici funcționează și Observatorul Astronomic, cu aparatură pentru observații pe timp de zi și noapte.

În contextul stării de alertă, detalii despre modalitatea organizării evenimentelor de Noaptea Muzeelor vor fi disponibile pe site-ul Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța – www.delfinariu.ro.

Toate evenimentele cu public vor fi organizate în funție de evoluția situației pe plan local, cu respectarea normelor și recomandărilor oficiale aflate în vigoare la data evenimentului


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră