Medic neurochirurg renumit la nivel internațional, hirotonit preot în județul Constanța

20 Aug 2020 | scris de A.V.
Medic neurochirurg renumit la nivel internațional, hirotonit preot în județul Constanța Galerie foto (2)

După 35 de ani petrecuți în SUA, unde a devenit unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi, specializat în neurochirurgie minim invazivă și chirurgie oncologică spinal, Ștefan Mindea a decis să se întoarcă în țară, împreună cu soția și cei șase copii ai săi, la Constanța.

În prezent, doctorul Mindea tratează și operează la Constanța oameni suferinzi, de orice condiție socială, iar duminica slujea ca diacon la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din oraș.

La 8 iunie, după Rusalii, a fost hirotonit preot la Mănăstirea Văcăreștii Noi din comuna Lumina, județul Constanța.

În SUA a fost director al secţiei de neurochirurgie şi chirurgie spinală oncologică a Centrului Medical Universitar Stanford şi profesor universitar în chirurgia spinală minim invazivă la aceeaşi instituţie.

Cu toate acestea, el a rămas puternic ancorat în spiritualitatea ortodoxă, având, după cum a mărturisit, o legătură „trainică și statornică” cu Dumnezeu, care i se datorează în mare parte bunicii sale.

„Ea ne ducea la biserică, ea ne‑a deslușit taina rugăciunii și tot alături de ea am început să postim încă de pe la cinci‑șase ani. Chiar dacă eram relativ mici, de la ea am învățat cât de important este să fim cuviincioși, să fim buni cu cei de lângă noi, dar mai ales să învățăm să facem o jertfă cât de mică pentru Dumnezeu, Care ne dăruiește atât de mult”, a spus medicul în interviul citat.

Cel mai tânăr şef de secţie din istoria Universității Stanford

Anul trecut, părintele diacon Ștefan Mindea a primit din partea Preasfințitului Părinte Ignatie al Hușilor distincția Crucea Episcopală „pentru lucrarea foarte intensă desfăşurată în slujba vindecării semenilor”.

Dr. Mindea a înfiinţat prima secţie de Neurochirugie Minim Invazivă la Universitatea Stanford, fiind cel mai tânăr şef de secţie din istoria Universității Stanford. Timp de cinci ani consecutivi  a fost premiat în Top 5 „cel mai bun neurochirurg” al Universității Stanford.

Dr Mindea a efectuat în premieră mai multe intervenții minim invazive cerebrale și spinale la Universitatea Stanford şi are peste 40 de publicații și lucrări în jurnale internaționale de specialitate, colaborator în 5 cărți de neurochirurgie și peste 100 de prezentări în diverse congrese internaționale de Neurochirurgie.

Este specializat în următoarele afecţiuni: neurochirurgie minim invaziva cerebrală şi spinală (meningiom, astrocitom, neurinom, schwannom, glioblastom, gliom, ependimom, meduloblastom, metastaze cerebrale, malformaţie chiari), neurochirurgie endoscopică, neurochirurgie spinală minim-invasiva, hernie de disc minim invaziva, şi neuro-oncologie (tratament cu Cyberknife).

 

Alte stiri din Credinta

Ultima oră