Valeriu Neagoe, primul medic român care a murit infectat cu coronavirus

22 Apr 2020 | scris de A.V.
Valeriu Neagoe, primul medic român care a murit infectat cu coronavirus

Dr. Valeriu Neagoe, un cunoscut medic din Constanța, a murit la Institutul "Matei Balș" din București, iar potrivit unor colegi, acesta a infectat cu coronavirus, după ce ar fi intrat în contact cu un asistent infectat, potrivit antena3.ro.

Ministerul Sănătăţii a confirmat decesul medicului din Constanţa. "Ministerul Sănătăţii confirmă decesul medicului din Constanţa. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, a fost medic cu specialitatea Medicină internă până în data de 6 aprilie 2020 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa, când a demisionat", se arată într-o informare a MS, citată de agerpres.ro.

Potrivit sursei citate, în data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID-19, iar pe 8 aprilie a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, acolo unde a şi fost confirmat pozitiv în aceeaşi zi.

În 11 aprilie, după ce starea de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ''Matei Balş'', unde a decedat la 21 aprilie, precizează sursa citată.

Medicul suferea de obezitate.

Acesta este cel de-al 508-lea deces înregistrat în România. 

Colegii medicului Neagoe au postat mesaje de adio pe Facebook, după ce au aflat că medicul a fost răpus de coronavirus și s-a stins din viață.

"Un stetoscop a rămas undeva, pe o masă, într-o cămăruță mică de gardă. Al nimănui acum. Un coleg drag a pierdut lupta cu virusul asta nenorocit. Zbor lin către îngeri, Domnule Doctor! Ați salvat atât de multe vieți, dar din păcate pe a dumneavoastră nu a mai putut-o salva nimeni....

Rămâneți în inima și în sufletele noastre pentru totdeauna! Dumnezeu sa vă odihnească... În noaptea asta fac de garda în onoarea dumneavoastră, de aici din patul de spital, de data asta gardă de lacrimi și durere și furie..”, a transmis un medic pe Facebook, potrivit antena3.ro.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră