Monica Anisie: copiii stau acasă cel puțin pâna la mijlocul luni mai. Sub nicio formă nu se îngheață anul școlar

06 Apr 2020 | scris de A.A.
Monica Anisie: copiii stau acasă cel puțin pâna la mijlocul luni mai. Sub nicio formă nu se îngheață anul școlar

Elevii vor rămâne acasă cel puțin până la jumătatea lunii mai, adică în perioada stării de urgență, a declarat pentru HotNews.ro ministrul Educației, Monica Anisie. Ea a exclus din nou varianta înghețării anului școlar, iar în privința evaluării naționale și a bacalaureatului, Anisie a spus că va anunța soluțiile în cursul acestei săptămâni.

Ministrul Educației a spus că după 21 aprilie, când se termină vacanța de primăvară, elevii vor continua să învețe de acasă până cel puțin în 16 mai, când expiră starea de urgență în România.

”Cel mai important este ca elevii și profesorii să fie în siguranță, sănătatea lor este cea mai importantă”, a afirmat Monica Anisie.

Ea a precizat că momentul redeschiderii școlilor va fi decis de către Comitetul pentru Situații Speciale de Urgență.

Ministrul Educației a mai spus că în cursul acestei săptămâni va anunța măsurile pe care le va lua în privința examenelor naționale și a desfășurării acestora.

”Noi ne uităm și la ce au făcut celelalte țări. Sunt însă foarte multe țări - Estonia, Ungaria, Luxemburg, de exemplu- care nu au luat încă nicio decizie. Săptămâna aceasta vom anunța soluțiile la care ne gândim și pe care le luăm și în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus. Dar sub nicio formă nu se va îngheța anul școlar”, a declarat pentru HotNews.ro Monica Anisie.

Ea a mai spus că săptămâna viitoare va avea o întâlnire online cu ceilalți miniștri ai Educației din țările Uniunii Europene, care vor discuta soluțiile la care s-au gândit, precizează Hotnews.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei, a declarat luni seară că simulările examenelor naţionale au fost anulate, fiind înlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.

„Simulările sunt anulate. Nu mai putem susţine simulările, însă aceste simulări le-am înlocuit cu acele teste de antrenament pe care le-am pus la dispoziţia elevilor de clasa VIII-a şi a XII-a. Vom pune săptămânal câte cinci teste de antrenament. Vineri vom publica baremul iar în emisiunile realizate la TVR vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament, cum le-a numit Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Aceste teste este bine să fie rezolvate în parteneriat cu cadrul didactic de la clasă. (...) MEC pune la dispoziţie baremul şi elevul se poate şi autoevalua. Simulările le-am anulat şi am înlocuit simularea cu aceste teste de antrenament tocmai pentru faptul că elevul trebuie să se pregătească în continuare pentru examenele naţionale", a anunțat monica Anisie la Realitatea Plus, potrivit Agerpres.

Ea a spus că le-a recomandat cadrelor didactice ca în perioada vacanţei 3-21 aprilie să intre în concediu de odihnă.

"Pentru că oricum este vacanţă. Ca urmare, în această perioadă îşi pot lua concediul de odihnă", a mai afirmat ministrul.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră