Minune! Mai mulţi români au găsit bani săpând în curte

09 Mai 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Minune! Mai mulţi români au găsit bani săpând în curte

Vi s-a întâmplat vreodată să săpaţi în curte să plantaţi un pom şi să daţi de o grămadă de bani? Sau să vă treziţi cu cineva că va dă bani, doar aşa de amorul artei? Ei, bine, unora dintre compatrioţii noştri li s-a întâmplat. Sau cel puţin aşa susţin...

Fiscul a realizat în perioada 2016-aprilie 2017 mai multe verificări ale situaţiei fiscale personale, cât şi inspecţii fiscale parţiale, în urma cărora a constatat venituri nedeclarate de 119,5 milioane de lei. Cele 56 de persoane fizice verificate au inclus şi oameni de afaceri, şi persoane din sectorul public.

"Când i-am întrebat de unde au avut acei bani, cei mai mulţi au declarat împrumuturi de la persoane fizice, fără a se putea dovedi în vreun fel un transfer bănesc. Erau pur şi simplu nişte binefăcători care le-au pus banii în mână fără pretenţii de a-i rambursa. O altă justificare a fost că banii îi au din economii anterioare, fără să probeze acest lucru. În fine, unii au spus că pur si simplu au găsit bani în casă sau în curte, cu ocazia unor săpături", a dezvăluit marţi Eugen Şerban, directorul Direcţiei de Verificări Fiscale din ANAF, conform hotnews.ro.

Din cele 119,5 milioane de lei nedeclaraţi, peste 44 de milioane provin de la patru persoane, oameni de afaceri, a mai spus Şerban. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră