Ministrul de Interne: Nu veniți acasă de Paște! Îl veți sărbători în carantină

05 Apr 2020 | scris de A.A.
Ministrul de Interne: Nu veniți acasă de Paște! Îl veți sărbători în carantină

Ministrul de Interne, Marcel Vela a transmis un nou apel către românii din diaspora. Nu veniți acasă cu ocazia sărbătorilor pascale!

Marcel Vela: ”Eu am făcut un apel prietenilor din diaspora. În acest an e mai bine să facă Paștele acolo unde sunt. Nepotul meu e în Elveția și rămâne acolo. Nu este o bravură, nu e o măsură care să jignească sau să deranjeze. Fac apel la toți compatrioții din diaspora să înțeleagă că inclusiv pentru ei e mai bine așa, pentru că circulând pe un drum lung, întrând în contact cu alte persoane infectate, în această ipoteză nefericită ajunge acasă și ii infectează pe cei dragi. Nu e nicio fericire să vii din Austria să faci Paștele acasă, căci s-ar putea intr-o benzinărie dintr-o țară intermediară de pe drum să te îmbolnăvești.

Cum am fost învățați, învierea Mântuitorului ne îndeamnă la o cercetare profundă a umanității, a iubire aproapelui mai mult ca pe propria ființă, a speranței, a minunilor în viața noastră. În acest an ne putem manifesta iubirea față de familie, cei dragi, oamenii pe care îi purtăm în suflet prin a-i proteja și a petrece sărbătorile în propia casă chiar dacă acest lucru ne-ar provoca tristețe. Ne vom reîntâlni toți sănătoși și vom sărbători depășirea clipelor grele pe care le trăim cu sentimentul că și noi ne-am protejat unii pe alții, am #statacasă, am ascultat sfaturile specialiștilor și am luat devizii obiective și corecte”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră