"Mami, sunt într-un sac!". Comportamentul iresponsabil al mamei prietenului puștiului din Constanța care și-a înscenat răpirea

28 Noi 2015 | scris de Cristi Severin

Surprinzator, polițiștii au descoperit că adolescentul și-a înscenat singur dispariția și că în noaptea în care era căutat de sute de polițiști și jandarmi a dormit la un coleg.

După o zi neîntreruptă de căutări, băiatul a fost găsit de tatăl unui coleg în cursul serii de joi, la aproximativ un kilometru de casă, în apropierea unui magazin.

Adolescentul a declarat că motivul pentru care a hotărât să plece de acasă a fost teama de a nu fi pedepsit.

Elev în clasa a VII-a, băiatul spune că ar fi furat din casă o brățară de aur, pentru a face rost de bani pentru a putea plăti o taxă de protecție pe care i-o ceruse un elev dintr-o clasă mai mare.

Mama sa l-a amenințat că în momentul în care o să afle despre acest incident, tatăl său îl va interna într-un centru de reeducare.

Sperita, adolescentul a hotărât să fugă de acasă, într-o stare total confuză trimitându-i mamei sale mesajul care a alertat autoritățile: "Mami, sunt într-un sac, sună la poliție!".

Și mai grav este faptul că deși polițiștii au vizitat locuința prietenului, în mod inconșmama acestuia le-a declarat că băiatul nu ar fi acolo, căutarea continuând, fiind aproape de declanșarea căutării la nivel național, costurile acestei acțiuni fiind uriașe.

"A răspuns unul dintre părinții puștiului, în sensul că nu știe nimic, și-a manifestat îngrijorarea, compasiunea pentru dispariția copiului, dar copilul era în casă. Dimineața a plecat singur de acolo, după ce și-a tăiat cu foarfeca tricoul și s-a bagat prin niște băltoace ca să creeze o aparenta ca ar fi fost rapit", a declarat Teodor Niță, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.

Penal, împotriva mamei colegului care a indus în eroare polițiștii, nu se pot lua masuri, pentru că declarația sa nu a fost dată sub jurământ, în schimb, civil, IPJ Constanța o poate chema judecată pentru recuperarea prejudiciului sau o poate amenda.

"Părinții sunt primii care sunt obligați și au datoria morală de a susține copiii, de a-i ajuta să iasă din orice situație limită. Este clar că un copil, când se simte amenințat, va cauta soluții fie la prieteni, fie le va găsi singur și de cele mai multe ori ele nu sunt cele mai bune", a dat un sfat celor ce s-ar putea trezi în aceeași situație Roxana Onea, purtător de cuvânt la Direcția pentru Protecția Copilului Constanța.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră