Deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, trimişi în judecată

20 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, trimişi în judecată

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenta, fals in declarații, spălare de bani şi folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. El a fost trimis în judecată în stare de libertate.

Nicolae Păun, care este şi liderul Asociației Partida Romilor „Pro Europa”, este acuzat printre altele de schimbarea ilegală a destinației fondurilor europene, spălare de bani, cumpărare de influență,  fals în înscrisuri. El va fi judecat sub control judiciar. În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi firma lui Nicolae Păun, Nicki Scorpion, acuzată de spălare de bani. 

Faptele de care sunt acuzaţi cei doi deputaţi şi celelalte persoane implicate în acest dosar s-au produs în perioada 2010-2015. Prejudiciul total adus bugetului de stat, Fondului European Social şi fondurilor europene este de peste 27 milioane de lei. De asemenea, patrimoniul Asociatiei Partida Romilor „Pro Europa” a fost diminuat cu 163.389,60 lei, respectiv 133.755 lei.

Mai multe amănunte, în comunicatul DNA.

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră