Klaus Iohannis va participa la o şedinţă de Guvern din Germania

03 Ian 2020
Klaus Iohannis va participa la o şedinţă de Guvern din Germania

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua marţi o vizită de lucru în landul Bavaria, unde se va întâlni cu prim-ministrul şi cu preşedintele landului german, informează Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului va participa la şedinţa Guvernului landului Bavaria, va avea un dialog cu membrii acestei instituţii cu privire la relaţiile bilaterale, actualitatea europeană şi va susţine o alocuţiune. Klaus Iohannis va avea, totodată, o întrevedere cu prim-ministrul landului, Markus Soder, preşedinte al Uniunii Creştin-Sociale (CSU).

Preşedintele va participa şi la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), care se va desfăşura la abaţia Seeon, din Bavaria. Cu acest prilej, Klaus Iohannis va prezenta viziunea României referitoare la viitorul Europei şi va purta un dialog despre priorităţile agendei europene.

Reuniunea grupului parlamentar CSU din Bundestag este o întâlnire tradiţională care marchează, la începutul anului, un moment important pentru viaţa politică din Germania. Obiectivele reuniunii sunt discutarea priorităţilor agendei Guvernului şi a Parlamentului federal pentru anul respectiv şi dezbaterea provocărilor actuale cu invitaţi din Germania şi din străinătate. Întâlnirea este cu atât mai relevantă cu cât, în a doua jumătate a anului 2020, Germania va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, precizează Administraţia Prezidenţială.

În cursul vizitei, preşedintele României va avea o întrevedere şi cu preşedintele Parlamentului landului Bavaria, Ilse Aigner.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră