Ilfov: 5000 de teste pentru cadrele medicale și angajații centrelor sociale

21 Apr 2020 | scris de A.A.
Ilfov: 5000 de teste pentru cadrele medicale și angajații centrelor sociale

Consiliul Judeţean Ilfov, prin Spitalul Judeţean, a cumpărat 5.000 de teste Real Time PCR pentru personalul medical din judeţ - spitale şi cabinete de medicină de familie - şi pentru angajaţii din centrele sociale pentru copii şi bătrâni, potrivit unui comunicat al CJ Ilfov, transmis, marţi, AGERPRES.

"De la apariţia acestui virus noi ne-am asigurat că protejăm populaţia din Ilfov, în primul rând prin protejarea celor din prima linie. Am făcut contracte de asociere, ca sa putem livra echipamente de protecţie. Apoi a apărut Ordonanţa Militară nr. 8, care stabileşte că în centrele sociale pentru copii şi bătrâni se lucrează în regim de 14 zile. Se încheie deja primul ciclu. Îi testăm pe toţi cei vin de acasă şi intră de luni în ciclul următor de 14 zile. Vrem să avem siguranţa că nu introducem virusul în centrele sociale. E obligatoriu ca testarea să se încheie sâmbătă, înainte să intre în tură, luni. Nimeni nu va intra în tură netestat", a declarat preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache.

Toate probele prelevate vor fi trimise la spitalul Matei Balş şi la un spital privat, printr-o sponsorizare. Testele au fost cumpărate la preţul de 14 lei plus TVA bucata, menţionează CJ Ilfov.

În centrele de protecţie socială din Ilfov lucrează în jur de 250 de oameni. Personalul medical din spitale se ridică la 1.100 de oameni, iar în cabinetele de medicină de familie sunt în jur de 350 de medici şi de asistenţi, a adăugat CJ Ilfov. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră