ASSMB: nu există niciun cadru medical confirmat pozitiv în Spitalului Carol Davila

17 Apr 2020 | scris de A.A.
ASSMB: nu există niciun cadru medical confirmat pozitiv în Spitalului Carol Davila

În prezent nu există niciun caz de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului medical care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", activitatea acestei unităţi medicale desfăşurându-se în parametrii normali, se arată într-un comunicat transmis vineri Agerpres.

Potrivit Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), la Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", spital suport COVID-19 pentru pacienţii care au nevoie de dializă, unitate medicală aflată în administrarea
Primăriei Capitalei prin ASSMB, au existat suspiciuni de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în cazul a 19 persoane, cadre medicale care îşi desfăşoară activitatea în cadrul spitalului.

''În prezent, după desfăşurarea unei anchete epidemiologice şi retestarea tuturor celor care prezentau suspiciuni, la Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş', ASSMB este în măsură să anunţe public faptul că în toate cele 19 cazuri, suspecte iniţial, testele au fost negative. În acest moment nu există niciun caz de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului medical care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie 'Dr. Carol Davila', activitatea acestei unităţi medicale de elită desfăşurându-se în parametrii normali'', precizează ASSMB.

Primăria Capitalei, prin ASSMB, va continua să ofere informaţii corecte şi relevante privind activitatea celor 19 spitale pe care le are în subordine, considerând că, mai ales în această perioadă dificilă, este nevoie de obiectivitate şi responsabilitate în informarea publică, menţionează sursa citată. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră