Un număr de 16 cadre medicale testate pozitiv la Spitalul Colentina

18 Apr 2020 | scris de A.A.
Un număr de 16 cadre medicale testate pozitiv la Spitalul Colentina

16 cadre medicale şi trei angajați TESA de la Spitalul „Colentina” au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19. Toate persoanele infectate sunt asimptomatice şi sunt internate în acest moment în Spitalul „Colentina”, anunță Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale București(ASSMB), potrivit Mediafax, preluat Hotnews.

În unitatea sanitară se face deja anchetă epidemiologică, iar procesul de testare a angajaţilor spitalului va continua în perioada următoare.

Spitalul Clinic „Colentina” are alocat un număr de 445 de paturi pentru pacienţii cu COVID-19, din care 31 sunt pentru terapie intensivă.

Surse din cadrul Spitalului „Colentina” au confirmat, sâmbătă dimineaţă, pentru MEDIAFAX, că nouă cadre medicale infectate cu noul coronavirus sunt de pe secţia de ATI 1 a unităţii sanitare.

Oficialii ASSMB spun şi că la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Victor Babeş” din Capitală, unitate aflată în prima linie a tratării pacienţilor cu Covid 19 , sunt 34 de cadre medicale infectate, toate fiind acum fără simptome.

În acelaşi timp, o infirmieră de la Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” a fost testată pozitiv cu SARS-Cov-2, iar acum este internată la Spitalul „Victor Babeş”. Infiermiera nu s-a infectat la serviciu, ci a luat virusul de la unul dintre membrii familei ei.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră