Haos în arhiva cu dosarele de pensii din Bucureşti

06 Mar 2020
Haos în arhiva cu dosarele de pensii din Bucureşti

Haos în arhiva cu dosarele de pensii din București. Documentele erau aruncate pe jos sau în saci, păstrate în condiții improprii. Neregulile au fost descoperite în urma unui control făcut la unul dintre depozitele Casei de Pensii a Capitalei.â

Ministrul interimar al Muncii, Violeta Alexandru, anunță noi verificări și sancțiuni, relatează stiri.tvr.ro.

O clădire veche și insalubră de la marginea Bucureștiului. Aici sunt ținute de-a valma dosarele de pensii și deciziile de pensionare din arhive. Cele mai multe au aparținut bucureștenilor care au decedat.

Condițiile neconforme au ieșit la iveală în urma unui control făcut de ministrul interimar al Muncii și de șeful Casei Naționale de Pensii.

Clădirea este administrată de Casa de Pensii București. Dar modul în care este păstrată arhiva face greu de găsit un document solicitat de cetățeni, spun reprezentații Ministerului Muncii.

Ministrul interimar al Muncii a anunțat că va cere o evaluare a persoanelor care se ocupă de gestionarea arhivei. Violeta Alexandru a precizat că, în funcție de rezultatele evaluării, va solicita demisia celor responsabili.

Contactați de Știrile TVR, reprezentanții Casei de Pensii București nu au transmis niciun punct de vedere în urma acestui control.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră