Sindicaliştii din administraţie suspendă greva generală de marţi

18 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Sindicaliştii din administraţie suspendă greva generală de marţi

Acordul încheiat între Guvern şi sindicaliştii din administraţie prevede, printre altele, analizarea şi rezolvarea problemelor cu care se confruntă funcţionarii publici şi personalul contractual din administraşia publică locală; analiza efectelor negative în scopul corectării sau eliminării unor prevederi din O.U.G. nr. 20/2016, prezenţa reprezentanţilor FNSA în grupurile de lucru ale Guvernului care elaborează Legea pentru salarizarea unitară a bugetarilor. 

De asemenea, FNSA va sprijini Guvernul pentru colectarea datelor privind salariile ce vor fi plătite începând cu data de 01.08.2016 în unităţile administrativ-teritoriale şi vor fi înregistrate în registrul public de evidenţă, ca urmare a aplicării prevederilor OUG. 20/2016 privind salarizarea bugetarilor.

Cât priveşte acordarea normei de hrană şi a voucherelor de vacanţă, sindicaliştii cer ca în discuţiile cu Ministerul Finanţelor să se respecte mai multe principii: norma de hrană să se acorde tuturor salariaţilor din administraţia publică locală, în limita bugetelor aprobate, iar acordarea voucherelelor de vacanţă să fie condiţionată de îndeplinirea unor criterii de performanţă.

Reprezentanţii FNSA cer, totodată, să participe la discuţiile cu Ministerul Finanţelor, care au termen de finalitate în luna septembrie 2016.

"În temeiul acestor decizii comune FNSA suspendă greva generală pe perioadă nedeterminată programată a fi declanşata începând cu 19.07.2016. În cazul în care angajamentele Guvernului României din acest acord, precum şi termenele de soluţionare a acestora nu vor fi respectate, FNSA va relua acţiunile de protest", precizează FNSA într-un comunicat.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră