Florin Iordache, ministrul demisionar de la Justiţie, mărturiseşte: „Am fost în Piaţa Victoriei!“

10 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
Florin Iordache, ministrul demisionar de la Justiţie, mărturiseşte: „Am fost în Piaţa Victoriei!“

Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache spune că toate demersurile sale legate de OUG 13 privind modificarea codurilor penale au fost "normale şi constituţionale", dar că regretă că nu a existat o "mai largă comunicare". El a susţinut că a fost "în stradă", în Piaţa Victoriei, şi că mulţi nu ştiau la ce se referă cele două acte normative pe care le contestă, necitind conţinutul acestora.

Întrebat, în această seară, la plecarea din Ministerul Justiţiei, ce regrete are, Florin Iordache a spus că regretă că nu a existat o mai bună comunicare: "Regret că trebuia o mai largă comunicare. Din punctul meu de vedere, s-au făcut demersuri normale, constituţionale şi aceste demersuri trebuiau făcute printr-o mai bună comunicare". Ministrul demisionar al Justiţiei a mai susţinut că a fost "în stradă" şi că oamenii nu ştiau la ce se referă cele două acte normative adoptate de Guvern. 

"Am fost în stradă şi oamenii nu ştiau demersurile care sunt şi la ce anume se referă legile", a spus Iordache. Întrebat dacă a fost la manifestaţiile din Piaţa Victoriei, Iordache a răspuns: "Da, întâmplător am fost, pentru că am vrut să văd care este percepţia oamenilor. Sunt oameni nemulţumiţi, fără îndoială, de aceea am şi hotărât să-mi dau demisia. Nu este normal în acest moment să avem România ruptă în două, cu două mitinguri - unul în Piaţa Victoriei, altul la Palatul Cotroceni, oameni care scandează şi foarte mulţi dintre ei nu au citit conţinutul actelor normative", a declarat ministrul demis de la Justiţie, citat de news.ro. 

Florin Iordache a anunţat, joi, că demisionează din funcţia de ministru al Justiţiei, deşi toate iniţiativele asumate cât a fost în această funcţie sunt ”legale şi constituţionale”. ”De când am venit la Ministerul Justiţiei, mi-am propus şi am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente şi destul de sensibile. Aşa cum aţi văzut şi dumneavoastră, toate iniţiativele asumate sunt legale şi constituţionale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiţiei, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcţia de ministru al Justiţiei”, a susţinut Iordache

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră