GALERIE FOTO. Ode şi regrete, printre SELFIE-uri, la mormântul lui Nicolae Ceauşescu:"il regretăm pe nea Nicu (...) Aştia de azi, aleargă după ciolan"

26 Ian 2016 | scris de Mara Răducanu
GALERIE FOTO. Ode şi regrete, printre SELFIE-uri, la mormântul lui Nicolae Ceauşescu:

Zeci de persoane au sosit inca încă de la primele ore ale dimineţii la cimitirul Ghencea din Capitală, pentru a-i aduce un omagiu lui Nicolae Ceauşescu. Multi au  venit cu braţele pline cu flori, au aprins lumânări la mormânt şi, la fel ca în anii comunismului, au recitat, plini de emoţii, poezii dedicate dictatorului. Au curs regretele si odele distatorului inca iubit! 

mormant ceausescuuu 2

 

,,Normal ca il regretam. Lucrurile s-au schimbat in rau. Nu avem locuri de munca, bani nu sunt. Nici Iohannis si nici nimeni, din astia de astazi, nu fac nimic pentru noi. Pentru popor. Nu vedeti ce pensii avem. Toti alearga dupa ciolan,,, a declarat un domn peste 60 de ani. ,,Cine face ceva pentru noi oamenii de rand? Degeaba se gasesc de toate daca nu avem bani sa ne cumparam un covrig. E foarte greu cu tot ce se intampla in tara asta. Suntem cam fara speranta,,, a declarat resemnata o doamna venita la cimitirul Ghencea. 

 

nicu ceausescu

Dincolo de momentele artistice de la mormantul dictatorului, spiritele s-au mai si incins, pe ici pe colo, prin punctele esentiale. Astfel, de la Ion Iliescu pana la Klaus Iohannis, nimeni nu a scapat din discutiile pornite chiar langa mormantul dictatorului.  ,, Nici Iohannis asta nu face nimic pentru noi. Si Ion Iliescu ce a facut? Si Basescu? Toti vor sa se imbogateasca. Cui ii pasa de omul simplu? La ei curg milioanele si miliardele. Nu ati vazut alde Udrea si barbate-sau..,, discutau aprinsi cei prezenti.

Cei mai retrasi pun flori, privesc cateva secunde spre mormantul dictatorului, fac o poza si pleaca.  Până în 1989, ziua de 26 ianuarie era marcată prin festivităţi ample şi ode la adresa dictatorului comunist.  Nicolae Ceausescu s-a nascut la 26 ianuarie 1918, în Scorniceşti. La 25 decembrie, Tribunalul Militar Excepţional  a decis judecarea şi condamnarea la moarte a soţilor Ceauşescu, ei fiind executaţi la câteva minute după pronunţarea sentinţei.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră