Donald Trump a spus că ia hidroxiclorochină, preventiv, să nu se infecteze cu noul coronavirus

19 Mai 2020 | scris de A.V.
Donald Trump a spus că ia hidroxiclorochină, preventiv, să nu se infecteze cu noul coronavirus

Președintele american, Donald Trump, nu contenește în a uimi lumea cu declarațiile sale. Luni a venit rândul propriei persoane, afirmând că, asemenea multor persoane, mai ales cele aflate în linia întâi în lupta cu noul coronavirus, ia și el, preventiv, hidroxiclorochină.

În ciuda faptului că acest medicament care este folosit în mod normal în tratamentul lupusului sau malariei nu a fost aprobat de marile organisme sanitare la nivel european sau în SUA, din cauza efectelor sale adverse, în cazul administrării la cazurile de COVID-19, Trump spune că este în regulă.

Medicamentul a fost folosit, însă cu rezultate contradictorii, și în tratarea Covid-19, pentru el pledând un specialist francez din Marsilia, medicul Didier Raoult. Șeful Casei Albe a precizat că îl ia preventiv, ca să aibă simptome mai ușoare, în cazul în care se infectează cu noul coronavirus, relatează presa americană.

Anunțul vine în condițiile în care mai multe persoane care au fost în preajma sa, inclusiv agenți ai Secret Service, au fost depistați cu SARS-CoV-2. Președintele a spus însă că și-a făcut testul și că nu este infectat. 

Donald Trump le-a spus reporterilor că ia hidroxiclorochină, dar și un supliment zilnic de zinc, „cam de o săptămână și jumătate”. El a precizat că medicul său personal nu i-a recomandat medicamentul, dar i l-a cerut el medicului oficial al Casei Albe. ”Dacă nu o să fiu bine, o să vă spun”, le-a zis el jurnaliștilor prezenți la conferința de presă unde a făcut mărturisirea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră