Dragnea, atac la DNA: Nu vor să se limiteze la mine, vor să îmi ia şi copilul

25 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Dragnea, atac la DNA: Nu vor să se limiteze la mine, vor să îmi ia şi copilul

Liderul PSD, Liviu Dragnea, afirmă că dosarul Belina, în care vicepremierul Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru abuz în serviciu şi se cere acceptul Camerei Deputaţilor şi pentru urmărirea penală a ministrului Rovana Plumb, este o ficţiune, iar miza DNA ar fi distrugerea PSD.

”Dosarul este o ficţiune, dar are consecinţe reale. Două doamne ministru foarte importante, iar miza nici măcar nu cred că mai sunt eu. Miza cred că este, de fapt, PSD. Pe de altă parte, cred că tot ceea ce a apărut în ultima perioadă, stenograme, acuzaţii, declaraţii, dezvăluiri de presiuni asupra unor judecători, discuţia din ce în ce mai acută despre raportul Inspecţiei Judiciare provoacă foarte mare agitaţie şi teamă şi provoacă şi genul acesta de reacţie. După părerea mea, pe lângă această intenţie de a distruge PSD este şi dorinta de a preveni un raport rău. Se spune că, de fapt, raportul este rău că s-a început o acţiune împotriva PSD. Eu nu am mai văzut alte acţiuni la DNA în ultimele luni de zile”, a declarat liderul PSD, duminică seara, la Antena 3, conform news.ro.

Liderul PSD a mai susţinut că a primit informaţii conform cărora procurorii DNA ar urma să ajungă şi la fiul său. ”Am primit tot felul de informaţii în weekendul ăsta, nu ştiu dacă sunt reale sau nu, că nu vor să se limiteze la mine (procurorii DNA - n.r.), vor să îmi ia şi copilul, să îl reţină, să... Nu îmi dau seama de ce. Doar pentru calitate de fiul al meu. Pe fosta soţie cum au luat-o? Este o luptă între abuz şi democraţie, între metode de poliţie politică şi metode democratice”, a mai spus Dragnea.

Întrebat dacă vicepremierul Sevil Shhaideh ar trebui să demisioneze după ce a fost pusă sub urmărire penală, Liviu Dragnea a spus că situaţia va fi discutată luni în Biroul Politic Naţional al PSD. "Mâine (nr azi) ne vom întâlni în BPN şi va fi prima care va vorbi. Vor vorbi şi premierul, şi ceilalţi colegi... O să spun mâine", a adăugat liderul PSD.

El a susţinut, de asemenea, că acţiunea DNA este un "atac violent" la adresa Executivului, arătând că hotărârea de guvern prin care lacul Belina a trecut la CJ Teleorman este una de transfer de proprietate din public la public, pe cinci ani. "E un transfer nu către un privat, ci către o instituţie publică, un consiliu judeţean", a spus Dragnea.

Alte stiri din Politic

Ultima oră