Dezbaterea anunțată pentru marți de președintele Klaus Iohannis va fi găzduită de SNSPA. Dăncilă nu va fi primită

16 Noi 2019
Dezbaterea anunțată pentru marți de președintele Klaus Iohannis va fi găzduită de SNSPA. Dăncilă nu va fi primită

Dezbaterea anunțată de președintele Klaus Iohannis pentru ziua de marți, la care vor participa jurnaliști și politologi, va fi găzduită de Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, anunță SNSPA într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, detaliile dezbaterii din 19 noiembrie vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea acestui eveniment.

Comunicatul integral al SNSPA

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și-a manifestat deschiderea de a asigura un spațiu neutru de desfășurare a unei dezbateri, în contextul apropierii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din România, pentru buna informare a opiniei publice și pentru cultura democratică a societății românești.

Având în vedere anunțul public al candidatului PNL de a organiza o dezbatere cu formatori de opinie, reprezentanți ai mass-media și politologi și în urma dialogului cu echipa de campanie a candidatului Klaus Iohannis, propunerea SNSPA a fost agreată.

Evenimentul va avea loc marți, 19 noiembrie 2019, într-un spațiu neutru politic dar, în același timp, reprezentativ pentru societatea românească, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”.

Subliniem încă o dată importanța comunicării publice oneste, deschise, echilibrate, care să atingă teme esențiale privind modul în care funcționează instituțiile politice din România, modul în care s-a derulat mandatul actual al Președintelui României, precum și direcțiile și prioritățile care pot contribui la viitorul țării.

Detaliile dezbaterii din 19 noiembrie vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părțile implicate în organizarea acestui eveniment.

Klaus Iohannis, candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, a anunțat miercuri seara, într-o conferință de presă, că nu va participa la o dezbatere cu contracandidata sa, Viorica Dăncilă. Klaus Iohannis a anunțat însă că va organiza marți o dezbatere la care vor fi invitați politologi, jurnaliști, formatori de opinie.

Pe de altă parte, TVR i-a invitat joi, 21 noiembrie 2019, pe cei doi candidați rămași în turul doi ai alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, la o dezbatere electorală de minimum 100 de minute, care va fi difuzată inclusiv pe TVR Internațional și TVR Moldova.

Dacă invitația va fi acceptată de ambii candidați, TVR va oferi semnal gratuit tuturor instituțiilor media interesate. Dacă nu, TVR va organiza o dezbatere cu jurnaliști și analiști politici.

UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis poate face un sigur lucru bun pentru România şi anume ca pe 24 noiembrie, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, să voteze cu Viorica Dăncilă, a declarat duminică, la Buzău, candidata social-democraţilor.

"Eu cred că Klaus Iohannis poate face un singur lucru bun pentru România, dincolo de vacanţe, dincolo de plimbări, dincolo de sfidări, de aroganţă, poate face un lucru bun pentru Româna: duminică să voteze Viorica Dăncilă", a spus şefa PSD, la o întâlnire electorală.

Ea a subliniat încă o dată că nu îi este frică de "ameninţările cu procurorii" pentru că nu are nimic de ascuns şi le-a transmis membrilor de partid şi simpatizanţilor din Buzău că pe 24 noiembrie PSD va învinge.

"Aveţi încredere în candidat, aveţi încredere în echipă, aveţi încredere în români aşa cum am eu. Pe 24 noiembrie va învinge Tricolorul, pe 24 noiembrie va învinge dorinţa românilor de a-şi recâştiga ţara înapoi", a spus Viorica Dăncilă.

Ea i-a mai transmis preşedintelui Iohannis că "decât înalt ca bradul şi leneş, mai bine buturuga mică ce va răsturna carul mare".

"Chiar dacă candidatul Iohannis se uită la mine cu dispreţ, mă mai şi jigneşte câteodată, se mai sprijină, aşa, cu aroganţă, eu vreau să-i spun un lucru: decât înalt ca bradul şi leneş, mai bine buturuga mică ce va răsturna carul mare", a spus Viorica Dăncilă.

UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că Viorica Dăncilă nu va fi primită la dezbaterea organizată marţi, de staff-ul PNL, la Biblioteca Centrală Universitară, dacă aceasta va veni acolo.

"Nu va fi primită, fiindcă nu este o dezbatere la care am invitat pe cineva. Este o discuţie cu jurnalişti, formatori de opinie, pe care eu am organizat-o, la care eu i-am invitat şi vom avea o discuţie aşezată, foarte interesantă, sper, despre mandatul care a trecut şi despre mandatul care sper să fie", a afirmat, luni, Iohannis.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră