Decizie de ultimă oră a Guvernului: se închide Vama Nădlac 2

02 Apr 2020 | scris de A.A.
Decizie de ultimă oră a Guvernului: se închide Vama Nădlac 2

Prin hotărârea Guvernului de astăzi, 2 aprilie, Vama Nădlac 2 se închide transportului de persoane, rămâne deschisă transportului de marfă.

Persoanele fizice care doreau să revină în țară prin punctul de frontieră Nădlac 2 trebui să știe că această frontieră nu va mai fi disponibilă transportului de persoane. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat în şedinţa de guvern de azi că Nădlac 2 va fi destinat exclusiv transportului de marfă. Totodată, declaraţia pe propria răspundere pentru transporatorii români şi străini va fi simplificată.

”Mi se pare o idee bună de a separa practic transportul de marfă de transportul rutier. Purtaţi negocieri cu partenerii maghiari.

Cred că declaraţia trebuie simplificată şi pentru şoferii români şi trebuie scoase anumite lucruri din declaraţie, de exemplu obligaţia de a se duce pe cel mai scurt drum la locul de izolare”, a spus Ludovic Orban în timpul şedinţei de guvern, după anunţul făcut de ministrul de Interne.

În urma acestei decizii a Guvernului, toate persoanele care urmau să aleagă această cale de a intra în țară, vor fi obligate să găsească rute alternative. Aceste măsuri sunt luate în contexul în care, în perioada imediat următoare, sunt așteptate peste 200.000 de persoane să tranziteze punctele de frontieră.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră