MotoGP: veste tristă pentru fanii din întreaga lume

02 Apr 2020 | scris de A.A.
MotoGP: veste tristă pentru fanii din întreaga lume

Marele Premiu al Franţei, etapă programată între 15 şi 17 mai pe circuitul Le Mans în cadrul Campionatului Mondial de motociclism viteză (MotoGP), a fost amânat pentru o dată nedefinită, din cauza pandemiei de coronavirus, au anunţat organizatorii competiției, citaţi de AFP.

Anunţul a fost făcut de cele trei mari organizații Federaţia Internaţională de Motociclism (FIM), Asociaţia Echipelor de Competiţie (IRTA) şi de compania Dorna Sports: ''În situaţia în care situaţia are o evoluţie constantă, noile date pentru Marele Premiu al Franţei şi recent amânatul Mare Premiu al Spaniei (3 mai) nu pot fi confirmate până nu vom şti exact când va fi posibil să organizăm aceste evenimente''.

FIM a precizat că un calendar revizuit pe 2020 va fi publicat imediat ce va fi disponibil.

Din cauza pandemiei, primele patru curse ale sezonului au fost anulate sau amânate. În prima cursă din Qatar, s-au disputat doar întrecerile de la Moto2 şi Moto3, cursa regină de MotoGP fiind anulată. Următoarele Mari Premii, din Thailanda, SUA şi Argentina, au fost amânate pentru partea a doua a sezonului, care a fost prelungit de la 15 la 29 noiembrie.

În urmă cu doar o săptămână a fost amânat și Marele Premiu al Spaniei la MotoGP, programat în perioada 1- 3 mai, pe circuitul de la Jerez, din cauza pandemiei de coronavirus, anunță news.ro.

"Situaţia este într-o constantă evoluţie, o nouă dată nu poate fi confirmată până când nu ştim exact când s-ar putea organiza evenimente", au anunţat MotoGP şi federaţia de motociclism.

Tot mai multe competiții sportive se amână ca urmare a extinderii pandemiei, lăsând organizatorii în imposibilitatea de a transmite o dată de reprogramare a acestor evenimente.

Alte stiri din Auto

Ultima oră