De ce nu a trecut referendumul? Explicaţia BOR: Politizare, asocierea cu Dragnea, lipsa dezbaterii

09 Oct 2018
De ce nu a trecut referendumul? Explicaţia BOR: Politizare, asocierea cu Dragnea, lipsa dezbaterii

Este momentul în care se trage linia şi se trag concluzii. Amare sau nu. Pentru Biserica Ortodoxă Română (BOR), eşecul referendumului pe tema aşa-zisei redefiniri a familiei în România este stânjenitor. 

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a spus marți la Radio France Internationale România (rfi.ro) că două elemente au condus la eșecul referendumului. Primul este ”neclaritatea întrebării” de pe buletinul de vot, al doilea element fiind ”asocierea acestui referendum cu un anumit personaj politic, s-a spus clar că e referendum lui X”.

”Biserica română a primit cu mâhnire rezultatul referendumului. Nu este, însă, o înfrângere a Bisericii”, a spus Bănescu.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a declarat că tema referendumului nu a fost suficient dezbătută în societate. În plus, el reclamă ”dezinfomările din mediul online și politizarea evenimentului”.

Iată principalele idei ale intervenţiei lui Vasile Bănescu la RFI:

- Sunt mai multe cauze pentru neîntrunirea cvorumului: politizarea evenimentului, asocierea referendumului cu Liviu Dragnea, neclaritatea întrebării puse în cadrul referendumului;

- Nu este înfrângerea Bisericii, este a celor care s-au lăsat captivi indiferenței personale, ignorării mizei acestui referendum și manipulărilor în special din mediul online;

- A fost o onoare să susținem o temă civică de o asemenea amploare;

- Cred că nu se va ajunge în societatea românească la adopția de copii de către cuplurile homosexuale. Este o tema excesiv fluturată de unii.

INTERVIUL INTEGRAL POATE FI ASCULTAT ÎN PAGINA RFI.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră