Coronavirus în Buzău: un cartier întreg plasat în carantină după ce au fost confirmați pozitivi 19 locuitori

04 Mai 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Buzău: un cartier întreg plasat în carantină după ce au fost confirmați pozitivi 19 locuitori

În municipiul Buzău, a intrat în carantină pentru 14 zile cartierul Poşta, cu o populaţie de circa 2.000 de locuitori, după ce, duminică, au fost confirmate 19 cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, a anunţat, luni dimineaţă, Prefectura.

"Instituţia Prefectului a luat decizia instituirii carantinei timp de 14 zile pentru cartierul Poşta din municipiul Buzău cu o populaţie de circa 2.000 de locuitori, la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică", a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia, citată de Agerpres.

Prefectul de Buzău, Leonard Dimian, a relatat la Digi24 cum s-a ajuns la această situație:  În ziua de Paște, cazul 21 raportat în județul Buzău, un bărbat de 41 de ani, s-a deplasat în județul Ialomița, unde și-a vizitat rudele. Acolo a contractat virusul de la socrul său, confirmat cu coronavirus câteva zile mai târziu.

Pe 28 aprilie, cazul 21 s-a prezentat la o unitate sanitară, unde a primit o trimitere pentru a merge la un consult la secția de pneumo-fiziologie a SJU Buzău. Aici i-au fost prelevate probe pentru testarea pentru coronavirus, iar rezultatele sosite în data de 1 mai au fost pozitive. Bărbatul a fost transportat la Institutul Victor Babeș din București.

După primirea rezultatelor, la data de 1 mai, echipele de specialiști ale DSP, însoțite de forțe MAI, au mers în zona de domiciliu a pacientului, unde au identificat toți contacții direcți, numărul acestora fiind de 31. Toți au fost plasați în izolare la domiciliu și le-au fost prelevate probe pentru coronavirus. Rezultatele au sosit duminică, 3 mai: 19 dintre contacții direcți ai bărbatului erau pozitivi.

Ca urmare, 12 pacienți au fost transportați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat - care este și spital-suport pentru Covid-19 -, iar alți șapte au fost transportați la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

Ancheta epidemiologică va continua însă pentru stabilirea tuturor contacților bărbatului, care vor fi și aceștia testați. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră