Cine este tânărul care transmite surdo-muților mesajele Grupului de comunicare specială despre pandemia coronavirusului

22 Mar 2020 | scris de M.C.
Cine este tânărul care transmite surdo-muților mesajele Grupului de comunicare specială despre pandemia coronavirusului

Îl vedeți la fiecare conferință de presă a reprezentanților Grupului de comunicare specială, în cadrul măsurilor prevăzute de situația specială creată de pandemia cu noul coronavirus. Este cel care apare în partea dreaptă a ecranului, gesticulând în ”limbajul” semnelor, pentru audiența celor cu deficiențe de vorbire și auz.

Numele lui este Bogdan Anicescu. Ministerul Afacerilor Interne i-a făcut o prezentare succintă, pe măsura modestiei sale, în pagina sa de Facebook, printre comunicate și îndemnuri la precauție în legătură cu noua pandemie.

Redăm, mai jos, postarea Ministerului Afacerilor Interne:

”Bogdan are 31 de ani, este absolvent de Psihopedagogie Specială și este interpret în limbaj mimico-gestual în cadrul Asociației Naționale a Surzilor din România.
El este cel care ne ajută de fiecare dată când avem nevoie ca mesajele noastre să ajungă și la oamenii cu dificultăți de auz.
Un om de o modestie remarcabilă a venit după prima noastră transmisie live și ne-a spus:
- Vă mulțumesc!
- Pentru ce, Bogdan?
- Pentru că m-ați chemat și ați dat astfel, unei categorii aparte de oameni, șansa de a afla cum trebuie să se protejeje în această perioadă.
- Noi îți mulțumim pentru că din timpul tău liber vii să ne ajuți.
- În zilele acestea nu există timp liber! Mă bucur că pot face asta!
- E miezul nopții ai cu ce să te întorci acasă?
- Nu vă faceți probleme, vă rog! Mă descurc. Dar am o singura rugăminte, îmi puteți da o masca de protecție pentru acasă? Am grijă de o pisică pe care trebuie să o duc zilnic la tratament și as vrea să mă protejeze când ies din casă. Contracost sau o să cumpăr una și v-o aduc data viitoare!
Dar noi am auzit doar "Data viitoare", din care am înțeles angajamentul și dorința unui om cu suflet mare de a contribui la efortul pe care cu toții îl facem pentru limitarea îmbolnăvirilor.
El este Bogdan. Un român care și-a asumat să ne ajute dintr-un motiv pe care poate încă nu și l-a căutat, dar pe care noi i l-am găsit: din patriotism.
Mulțumim, Bogdan!”

Într-un scurt interviu pentru MEDIAFAX, Bogdan Anicescu a precizat că de fiecare dată va transmite mesajele despre criza Covid-19 din ţara noastră cât mai fidel cu putinţă.

Multe semne sunt inventate de comunitate. Inclusiv pentru „Coronavirus” se foloseşte un gest care a devenit internaţional, format dintr-un semn pentru „coroană” şi ideea de „răspândire”.

„Atât cât ţine de mine, voi încerca mereu să dau tot ce am mai bun când vine vorba de aceste informări.”

„Diferitele atitudini ale românilor pot avea reflecţii în comunitatea surzilor, dar aş spune că odată informaţi, aceştia din urmă înţeleg necesitatea cooperării cu autorităţile”, spune acesta.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră