Centrul de plasament Sf. Maria din Bucureşti s-ar putea închide

21 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Centrul de plasament Sf. Maria din Bucureşti s-ar putea închide

"Nu îl mai putem gestiona. Nu avem destui oameni și educatori. Lucrăm cu voluntari. 8 - 10 educatori au interdicție în a mai lucra cu copii până când se lămurește situația în instanță. Alți eudcatori nu am de unde să iau. Am scos posturi la concurs, dar nu vine lumea. O să scoatem din nou și vom vedea de unde putem să luam. Soluția va fi să relocăm fetele de acolo pe centrele pe care le avem, la ONG-uri, la alte fundații care sunt dispuse să preia una, două, cinci fete și să putem închide centrul", a declarat Dănuț Ioan Fleacă la RFI.

Şapte angajați de la centru au fost arestați preventiv într-un dosar ce vizează comiterea unor infracțiuni de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu și delapidare. Printre ei și medicul psihiatru.

Directorul DASPC Sectorul 1 spune că 14 fete refuză acum tratamentul pentru că ar fi înţeles că personalul din centru a făcut niște abuzuri și că medicația care li se dă reprezintă un abuz și că nu este necesară. Fetele au vîrste cuprinse între 12 şi 18 ani.

"În momentul de față se refuză tratamentul zilnic. Nu am nicio variantă să administrez acel tratament. Asistenții medicali care acum administrează tratamentul, îi aduc cu o mașină, special, de la un centru de adulți din Odăi, de trei ori pe zi, ca să poată administra tratamentul. Sunt zile în care nici asistentul medical nu vrea să meargă acolo. Îi este teamă de fete. Suntem într-o situație foarte delicată. Doar două, rareori trei sau patru dintre cele care ar trebui să ia medicația o mai iau. Sunt probleme în fiecare zi, fie cu administrarea, fie cu faptul că sunt găsite pe stradă. Aproape în fiecare zi anunțăm poliția. Este o situație foarte greu de controlat, ca să nu spun că practic este scăpată de sub control", a mai spus Dănuţ Fleacă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră