Carpatica Asig SA a pierdut autorizației de funcționare și a cerut inițierea procedurii de faliment

27 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Carpatica Asig SA a pierdut autorizației de funcționare și a cerut inițierea procedurii de faliment

Potrivit declarațiilor președintelui Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, într-un interviu acordat Agerpres, șansele de salvare ale companiei de asigurări Carpatica Asig sunt foarte mici, adăugând că situația asigurătorului va fi clarificată curând.

"Avem cele trei mari cazuri: Astra, Carpatica, City Insurance. Astra este deja istorie, la Carpatica probabil vom ști foarte curând încotro se îndreaptă. Șansele de a fi salvată sunt foarte mici. Sper ca lucrurile să nu meargă în aceeași direcție și la City Insurance. Deocamdată, la City există un plan de redresare pe care urmează să-l aprobăm, există niște angajamente de capitalizare", a spus Mișu Negrițoiu, întrebat dacă ar putea exista schimbări în rândul jucătorilor din piața de asigurări.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, la începutul lunii trecute, proiectul de achiziție prezentat de societatea IIC România B.V. în vederea dobândirii unei participații calificate din capitalul social al societății Carpatica Asig.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră