Bărbatul în a cărui locuinţă au fost găsite rămăşiţe umane şi bijuterii care ar fi ale fetei, audiat. Explicaţiile STS

26 Iul 2019 | scris de A.V.
Bărbatul în a cărui locuinţă au fost găsite rămăşiţe umane şi bijuterii care ar fi ale fetei, audiat. Explicaţiile STS Galerie foto (3)

Un bărbat este audiat de poliţiştii din Olt în cazul celor două fete dispărute la Caracal, la locuinţa acestuia fiind găsite rămăşiţe care par a fi umane, dar şi bijuterii care ar fi ale adolescentei dispărute în această săptămână, au precizat reprezentanţii Poliţiei Române, informează News.ro.

Anchetatorii nu exclud ca printre rămăşiţele găsite într-un butoi să se afle şi cele ale fetei dispărute în aprilie.

Poliţiştii şi procurorii din judeţul Olt anchetează dispariţia a două adolescente, care au plecat la date diferite către Caracal şi nu au mai revenit.

Una dintre fete a dispărut din aprilie, iar cealaltă a fost dată dispărută joi. STS a transmis mai multe explicaţii după ce a fost acuzat că a localizat greşit apelurile date la 112 de fata de 15 ani dispărută la Caracal, spunând că nu identifică locul telefonului şi nici celula operatorului de telefonie prin care este făcut apelul, aceste date fiind furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului.

Conform datelor prezentate de STS, adolescenta a sunat de trei ori la 112, iar operatorul de la 112 a încercat apoi de nouă ori să reapeleze numărul, intrând însă mesageria vocală.

UPDATE

Suspectul în acest caz se numeşte Gheorghe Dincă, are 65 de ani şi locuia singur. El este mecanic auto, dar şi taximetrist de ocazie.


 
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române Georgian Drăgan a afirmat că fata de 15  ani din comuna Dobrosloveni dată dispărută în urmă cu o zi a reuşit să sune la 112, spunând că a fost sechestrată de un bărbat, iar pe baza informaţiilor oferite de STS pentru localizarea ei s-au făcut verificări. Acolo nu au fost găsite însă nici probe, şi nici adolescenta.
Poliţiştii au continuat cercetările, iar vineri s-a făcut o percheziţie la domiciliul unui bărbat, "în urma căreiau au fost identificate mai multe rămăşiţe ce par a fi de natură umană", astfel că un medic legist se află acolo pentru a prelua rămăşiţele pentru a face o expertiză.

"În butoiul în care au fost găsite aceste rămăşiţe au fost identificate şi bijuterii, respectiv inele, ce par a fi ale fetei dispărute la data de 24 iulie, dispariţie sesizată pe data de 25 iulie. În urma acestor verificări, bărbatul a fost identificat, se află în prezent în custodia noastră şi este audiat", a spus el, precizând că toate activităţile sunt coordonate de un procuror.

Acesta a mai spus că fata ar fi fost luată la ocazie de bărbat şi dusă la locuinţa acestuia, aflată în apropierea unei uzine dezafectate, deci o suprafaţă mare de teren, de unde fata a sunat la 112. 

"Colegii mei iau în calcul şi varianta ca în acel butoi să fie şi rămăşiţele fetei dispărute în urmă cu două luni, în zona respectivă", a adăugat sursa citată.

- Surse apropiate anchetei au declarat anterior pentru News.ro că una dintre fetele dispărute a sunat joi la 112 să anunţe că este ţinută captivă într-o casă.
Pe baza datelor apelului, STS a stabilit o arie mare şi 3 adrese, unde au fost făcute pecheziţii, dar nu a fost găsit niciun indiciu.

La o altă adresă, însă, indicată ulterior de STS, percheziţiile au început vineri dimineaţă.

La această adresă, unde locuieşte un bărbat, conform surselor citate, au fost găsite resturi calcinate, dar şi haine şi bijuterii. Unele ar corespunde cu cele purtate de una dintre fete.

UPDATE

Potrivit Poliţiei Judeţene Olt, în cazul unei fete de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, a cărei dispariţie a fost sesizată în  25 iulie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecatoria Caracal, fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate.

Oamenii legii nu au oferit mai multe informaţii deocamdată, pentru a nu fi periclitata ancheta, care este în plină desfăşurare.

Totodată, conducerea Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale şi Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini cercetările desfăşurate de colegii din Olt cu privire la cazul de la Caracal.

Toate activităţile se desfăşoară sub coordonarea unui procuror, precizează Poliţia Română.

Alexandra Mihaela Mâceşanu, în vârstă de 15 ani, din comunca Dobrosloveni, din judeţul Olt, a dispărut în data de 24 iulie, când, în jurul orei 10, a plecat către Caracal.

Adolescenta are înălţime a de1,60 m, greutatea 55 kg, părul şaten, lung si drept, ochi verzi, faţă ovală, iar pe frunte are o cicatrice veche de aproximativ 0,5 cm.

O altă fată din judeţul Olt, din comuna Dioşti, Luiza Mihaela Melencu, în vârstă de 18 ani, a dispărut în 14 aprilie. Ea plecase de acasă, către Caracal, pentru rezolvarea unor probleme personale. La acel moment, era elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Neniţescu din Craiova.

Ea are înălţime de 160 cm, constituţie atletică, faţă ovală, păr şaten lung, ochi căprui.

La data plecării, era îmbrăcată în pantaloni tip blugi elastici de culoare albastră, rupţi în genunchi, pulover de culoare negru, tenişi de culoare albastră. Conform Poliţiei, fata avea asupra ei telefonul mobil, care era închis, la momentul postării anunţului dispariţiei.

UPDATE CRONOLOGIA APELURILOR, POTRIVIT STS

”Toate aceste informaţii sunt furnizate de către furnizorul reţelei publice mobile de telefonie la iniţierea apelului, sub forma unor sectoare de cerc şi sunt disponibile la nivelul operatorilor şi dispecerilor implicaţi în gestionarea cazului”, susţine STS în comunicatul de presă.
Conform cronologiei prezentate de STS:

Primul apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:05:07

–          11:05:41: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei 
–          11:05.52: apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112
–          11:06:55: dispecerul Poliţiei a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind în convorbire;

Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112, la ora 11:06:25

–          11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei
–          11:07:53: dispecerul Poliţiei a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;
Pe timpul discuţiei cu dispecerul de la Poliţie, apelanta nu a reuşit să furnizeze date privind adresa/locaţia în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locaţia în care se afla. Apelanta a menţionat că nu ştie dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului.

Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36

–          11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliţiei

–          11:12:51: : dispecerul Poliţiei a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Ulterior, pentru a obţine informaţii suplimentare referitor la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrând mesageria vocală.

UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis se declară profund îndurerat de cazul fetei de 15 ani dispărute la Caracal şi este revoltat că, din cauza unor disfuncţionalităţi, autorităţile responsabile nu au reuşit să o salveze, anunţând că va cere în şedinţa CSAT de marţi o anchetă privind modul de acţiune al instituţiilor implicate.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal şi este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncţionalităţi, autorităţile responsabile nu au reuşit să salveze o adolescentă care şi a pierdut viaţa în condiţii dramatice. Circumstanţele în care a acţionat criminalul trebuie clarificate de urgenţă”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele va solicita în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care va avea loc marţi, o anchetă completă privind modul în care a acţionat în acest caz fiecare instituţie responsabilă.

UPDATE

„E o tragedie cumplită care pe mine m-a marcat profund. E imperativ să se facă lumină în acest caz, iar cei care au greșit să plătească. Vreau să cer demisia șefului Poliției Române, Ioan Buda, a prefectului județului Olt, a șefului Inspectoratului Județean. Cred că trebuie să-și dea demisia de la cel mai înalt nivel până la ultimul responsabil. Cred că trebuie o analiză riguroasă a responsabilităților STS în acest caz. Trebuie ca domnul Iohannis să facă o analiză, toți trebuie să o facem și să luăm decizii stricte”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Antena 3.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră