Accident naval la Murighiol. Plan roșu de intervenție

28 Iul 2020 | scris de A.V.
Accident naval la Murighiol. Plan roșu de intervenție

Autorităţile din judeţul Tulcea au activat, marţi seara, Planul Roşu de Intervenţie în cazul unui "accident naval în care au fost implicate mai multe ambarcaţiuni cu persoane, produs în localitatea Murighiol", informează ISU Tulcea.

"Având în vedere numărul ocupanţilor, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie care presupune suplimentarea echipajelor medicale la faţa locului. Până la acest moment, două persoane ar fi grav rănite", se menţionează în informarea ISU Tulcea.

Pentru gestionarea situaţiei, în zona respectivă au fost trimise o ambarcaţiune pentru transport scafandri şi trei ambulanţe ale serviciului judeţean de ambulanţă. Totodată, în sprijinul echipajelor angrenate în misiunea de salvare, la locul incidentului a fost trimis şi un elicopter SMURD.

Potrivit informaţiilor transmise de către reprezentanţii ISU Tulcea, accidentul naval s-a produs între două ambarcaţiuni, fiind vorba de 13 persoane implicate. Dintre acestea, trei sunt investigate medical la faţa locului, prezentând mai multe traumatisme. 

UPDATE

Accidentul naval din Murighiol, județul Tulcea, s-a produs din cauza unui navigator băut, care nu a respectat senalul de navigație, au stabilit, marți, polițiștii, anunță MEDIAFAX.

Potrivit Poliției Tulcea, după primele verificări, s-a stabilit că accidentul naval s-a produs după ce conducătorul unei ambarcațiuni, băut, nu a respectat șenalul de navigație.

În urma evenimentului de navigație, trei persoane din cea de-a doua ambarcațiune au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră