A murit Constantin Mudava, "vindecătorul lui Ceauşescu", fost candidat la Preşedinţie

03 Noi 2018 | scris de Marina Constantinoiu
A murit Constantin Mudava, "vindecătorul lui Ceauşescu", fost candidat la Preşedinţie Galerie foto (3)

Constantin Mudava, supranumit "Vindecătorul lui Nicolae Ceauşescu", a murit la vârsta de 83 de ani, la Târgovişte.

Născut în localitatea Ghirdoveni din judeţul Dâmboviţa, Constantin Mudava a devenit o personalitate în România după ce Nicolae Ceauşescu a solicitat ca acesta să practice medicina în Scorniceşti, judeţul Olt, scrie observator.tv.

"Acolo am practicat această medicină generală pe mii şi mii de oameni din ţară şi străinătate. Aveam trei cabinete. După căderea regimului Ceauşescu am practicat această medicină în Germania, Grecia şi Republica Moldova", scria Mudava în pagina sa de Facebook.

În perioada comunistă, Mudava reuşea să adune cozi kilometri de pacienţi în faţa cabinetelor sale.

Fost candidat la alegerile prezidenţiale din 1996, Constantin Mudava a obţinut 38.477 de voturi, adică 0,31% dintre voturi. El spunea că a fost binecuvântat cu o "aură uriaşă", de câţiva kilometri, în timp ce un om obişnuit are o aură de circa 80 de centimetri.

Cu ajutorul acestui dar, Mudava se lăuda că vindecă oameni diagnosticaţi de medici cu boli incurabile.

Fiul lui Constantin Mudava, George Mudava, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că tatăl său a murit în secţia Îngrijiri Paleative a spitalului din Târgovişte, unde fusese internat în urma unui infarct suferit în urmă cu două săptămâni.

“Am fost ieri (miercuri n.r.) la el. Nu a mai reacţionat când vorbeam cu el. Se uita undeva departe. A murit de bătrâneţe. Acum un an a făcut un accident vascular cerebral. L-am găsit căzut în casă. Îşi revenise, era pe picioarele lui. Acum a suferit un infarct. Era tot singur acasă. A fost găsit şi dus la spitalul din Câmpina, iar de acolo l-am adus aici, la Târgovişte. Nu şi-a mai revenit, oricât aş fi făcut. Era rău de tot”, a declarat George Mudava.

Acesta a mai precizat că înmormântarea lui Constantin Mudava va avea loc duminică, la Târgovişte.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră