Doi români au dat lovitura la Paris. Cu IBRIK sunt în ”top cinci restaurante ale momentului” (GALERIE FOTO)

27 Ian 2019 | scris de Marina Constantinoiu
Doi români au dat lovitura la Paris. Cu IBRIK sunt în ”top cinci restaurante ale momentului” (GALERIE FOTO) Galerie foto (8)

Bucătăria românească en vogue în inima Parisului? Iată că se poate! Un clujean şi un bucureştean s-au asociat şi au deschis un resturant în zona bună a Parisului, iar rezultatul a fost pe măsură.

Ibrik Kitchen, localul deţinut de cei doi români, se află în top "cinci restaurante ale momentului", conform Vogue Paris. Ibrik are în spate inspirația Ecaterinei Paraschiv și a celor doi chefi, Ovidiu Malisevschi și Bogdan Alexandrescu. 

Ostropelul românesc de pui, pastrama, ciulamaua cu ciuperci și trufe, alături de o bucată de mămăligă coaptă şi sarmalele cu mămăliguţă cremoasă și smântână pe deasupra i-au cucerit pe francezi, după ce cei doi români au deschis micul restaurant în Paris.

Cei doi au fost remarcaţi şi de cotidianul Le Figaro şi de celebra revistă Vogue.

Și nu, nu lipsesc nici mititeii, în caz că își făcea cineva griji!

Fiindcă este un local care se respectă, Ibrik este situat într-o zonă considerată selectă în lifestyle-ul Parisului, pe strada Mulhouse, nu departe de Muzeul Luvru şi Centrul Pompidou. Ibrik mizează pe o bucătărie tipică Balcanilor.

Dar nici decorul nu este la voia întâmplării. Are o istorie. Cea a bunicii Ecaterinei Paraschiv, cel puțin așa rezultă din descrierea de pe site.

”Salonul său nu era luxos, dar avea mobile din anii 30/50, care miroseau a naftalină (pentru cei care își amintesc acest miros). Banchetele sunt concepute pe modelul canapelei care ocupa tot spațiul în salon și pe care dormea teckelul ei”, se mai arată în descriere.

Blogul De Corina îi prezintă pe Ovidiu Malişevschi şi Bogdan Alexandrescu. 

Ovidiu Malişevschi a studiat la celebra şcoală Le Cordon Bleu, apoi a făcut un stagiu cu Frederic Simonin şi a lucrat în restaurantul La Dame de Pic, care aparţine Chef Anne-Sophie Pic, a patra femeie-Chef care a câştigat 3 stele Michelin cu restaurantul Maison Pi, câştigând şi Best Female Chef – The World’s 50 Best Restaurants 2011.

În România, Ovidiu a participat, în trecere, la emisiunea „Chefi la Cuţite”.

Bogdan Alexandrescu (a.k.a. Dexter) recunoscut pentru mustățile care îi aduc un omagiu lui Dali, pasionat de zona de food style, finalist in primul sezon “Masterchef”, a studiat la l’Ecole Pratique des Hautes Etudes du Goût din Paris.

 

Alte stiri din Life style

Ultima oră