Fotomodelul senior Rodica Paléologue, care a cucerit lumea modei pariziene, vine în România

21 Apr 2018
Fotomodelul senior Rodica Paléologue, care a cucerit lumea modei pariziene, vine în România Galerie foto (2)

Cunoscuta româncă devenită fotomodel internațional de succes la Paris la vârsta de 60 de ani este invitat special la evenimentul Digital Divas by AVON 2018, din 24 aprilie, unde le va dezvălui femeilor din industria modei secretele frumuseții.

Da, se poate! Rodica Paléologue, românca de 60 de ani, crescută în Bărăgan, cunoscătoare a nouă limbi străine, este manechin la Paris din anul 2011 și se bucură de un succes fabulos în modă, defilând și pozând pentru cele mai celebre branduri din lume vine pe 24 aprilie 2018 la București.

Cu o poveste unică și de un rafinament deosebit, Rodica Paléologue ne va arăta ce înseamnă stilul la 60 de ani, în cadrul celui mai important eveniment de frumusețe și modă, unde va vorbi în fața a câteva sute de femei despre stil, autenticitate și frumusețe fără vârstă.

Rodica Paléologue, cunoscută şi sub numele de scenă Rodica von Buta, este un model senior reputat în Franța și o doamnă de o eleganță și erudiție desăvârșite. Prezența sa la București va fi o adevărată revelație pentru tinerele românce – influenceri, autoare și personalități din industria modei și a frumuseții.

Rodica Paléologue are o poveste impresionantă; provine dintr-o familie refugiată din Bucovina și a fost deportată la vârsta de un an într-o mică localitate, astăzi dispărută, din mijlocul Bărăganului, împreună cu familia sa.

În adolescență a reușit să studieze Limbile Clasice. Acum 30 de ani a cerut să plece în Franța, unde s-a înscris și la Sorbona.

Celebrul fotomodel cunoaște nouă limbi străine, printre care latina, sanscrita și greaca veche. A lucrat pentru Muzeul Luvru, a creat fondurile de carte în latină, greacă veche și Bizanț pentru noua Bibliotecă a Franței și, după aceea a fost, timp de 22 de ani, coordonatoarea colecțiilor de carte în limba română de la Biblioteca Națională a Franței.

În 2011 a fost remarcată în holul unei insituții de un tânăr din industria modei, surprins de frumusețea și trăsăturile ei fascinante, care i-a propus o campanie publicitară. Așa a început aventura Rodicăi Paléologue în modă, conducând la colaborări cu mai multe case de modă din Franța, Japonia și Italia, printre care Bulgari, Chanel și Louis Vuitton, pentru care a apărut într-un scurtmetraj alături de David Bowie.

ARTICOLUL INTEGRAL, la cotidianul.ro.

Mai multe imagini cu Rodica Paléologue, pe site-ul acesteia.

Alte stiri din Life style

Ultima oră