VIDEO. Cum au uitat nemţii de o bucată din Zidul Berlinului, aproape 30 de ani

30 Ian 2018 | scris de Marina Constantinoiu
VIDEO. Cum au uitat nemţii de o bucată din Zidul Berlinului, aproape 30 de ani

În afara câtorva secţiuni simbolice din centrul capitalei germane, Zidul Berlinului a fost complet demolat în 1989.

Cu toate astea, un istoric amator local pretinde că a descoperit o secţiune lungă de 80 de metri din fostul Zid al Berlinului, a cărui existenţă a fost aparent ignorată de autorităţi.

Christian Bormann are 37 de ani. El susţine că a descoperit în 1999 secţiunea uitată a zidului, care se află într-o zonă împădurită între două gări din cartierul Pankow, din nord-estul oraşului. 

Biroul administraţiei locale responsabile cu monumentele nu era la curent cu partea aceasta rătăcită, iar registrele indicau faptul că secţiunea a fost declarată demolată.

Deutsche Welle scrie că Bormann a ţinut secretă descoperirea sa din 1999, până recent, când a remarcat faptul că aceasta a fost afectată de intemperii. Preocupat de lenta deteriorare a monumentului, el a decis să dezvăluie secretul într-o postare pe blogul personal şi a contactat după asta autorităţile districtului Pankow, pentru a le cere să protejeze monumentul, care pe orice monument istoric.

„Potrivit cercetărilor mele, este ultima bucată din zidul original”, a declarat Christian Bormann pentru cotidianul german Berliner Zeitung.

Bormann a adăugat că regimu comunist al Germaniei de Est, Republica Democrată Germană (RDG), a construit secţiunea de zid în timpul primei faze a ridicării Zidului Berlinului, în 1961. 

Republica Democrată Germană a închis oficial frontiera la 13 august 1961, pentru a separa Berlinul de Est de partea de vest a oraşului, care era sub controlul Republicii Federale Germane (RFG). 
 
La două luni după ce liderul est-german Walter Ulbricht a declarat că nimeni nu intenţionează să construiască un zid, comuniştii est-germani au şocat lumea ridicând brusc un zid care diviza oraşul.

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră