Grădiniţele, şcolile şi liceele vor fi închise vineri în Capitală, din cauza condiţiilor meteo

20 Mar 2018
Grădiniţele, şcolile şi liceele vor fi închise vineri în Capitală, din cauza condiţiilor meteo

Primarul general Gabriela Firea a decis ca vineri, 23 martie, grădiniţele, şcolile şi liceele din Capitală să fie închise, având în vedere ninsorile şi intensificarea vântului.

Anunţul a fost transmis printr-un comunicat al PMB, citat de agerpres.ro.

Conform municipalităţii, primarul general Gabriela Firea a analizat în această după-amiază, împreună cu prefectul Capitalei, Adrian Petcu, cu reprezentanţii ANM Bucureşti-Ilfov şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, Ionel Florian Lixandru, ultimele informaţii emise de meteorologi, care anunţă ninsori şi intensificări ale vântului în Bucureşti şi a decis că vineri, 23 martie, grădiniţele, şcolile şi liceele din Capitală să fie închise.  

"În urma discuţiilor avute cu reprezentanţii ANM, care ne-au anunţat că vremea se va înrăutăţi semnificativ şi că va ninge în continuare toată săptămâna, dar că vineri vântul se va intensifica şi ninsoarea va fi mai abundenţă, am decis că, pentru siguranţa copiilor noştri, cursurile în unităţile de învăţământ de stat din Capitală să fie suspendate pentru data de 23 martie. Este o decizie responsabilă, pe care mi-o asum în calitate de primar general, din dorinţa de a nu-i expune pe copii unor fenomene meteo extreme", susţine Gabriela Firea, citată de news.ro.

Potrivit meteorologilor, vremea deosebit de rece se va menţine până spre sfârşitul săptămânii şi vor mai fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în majoritatea regiunilor, cu o probabilitate mai mare de apariţie pe parcursul zilelor de joi şi vineri, în special în sud, în sud-est şi la munte.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră