Gabriela Firea: Eu îmi dau demisia...Nu este niciun avertisment, am anunţat doar ce voi face

05 Mar 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Gabriela Firea: Eu îmi dau demisia...Nu este niciun avertisment, am anunţat doar ce voi face

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, este nemulţumită de ceea ce se întâmplă în PSD şi în guvern, acuzând că i se pun beţe în roate de unele ministere. Ea ameninţă cu demisia din toate funcţiile deţinute în partid dacă problemele grave ale Capitalei nu sunt rezolvate într-un timp rezonabil.

"Dacă într-un timp rezonabil problemele grave ale Capitalei, care puteau fi rezolvate într-un an şi jumătate, nu îşi vor găsi rezolvare, eu îmi dau demisia din toate funcţiile deţinute în partid", a declarat luni, Gabriela Firea, înaintea şedinţei CExN al PSD, şedinţă premergătoare Congresului extraordinar de sâmbătă, 10 martie.

La şedinţa CExN se va discuta despre funcţiile de conducere din BPN şi modificarea statutului PSD. În acest context, Firea a întrebat retoric cine crede că românii sunt interesaţi de vicepreşedinţii PSD, dacă în partid sunt două tabere, pro şi anti Liviu Dragnea.

"A ne bate între noi, repet, este sinucidere politică. Eu aş vrea să îi văd pe colegii mei cum ne batem între noi pentru proiecte. Funcţiile nu au nicio valoare dacă din ele nu derivă proiecte", a spus Firea.

Ea i-a criticat şi pe miniştrii din guvernul PSD-ALDE care nu au sprijinit-o să realizeze unele proiecte pentru Capitală. "Am iertat, am sperat, am luat-o de la capăt. Stăm cu proiectul spitalului metropolitan de un an de zile. De luni de zile pe acest teren este pârloagă, nu se face nimic, şi totuşi nu ajunge la noi. De vină este guvernul, fostul guvern. Acum, doamna Dăncilă mi-a promis celeritate (...) Mi-aş dori să aflu motivul pentru care sunt puse beţe în roate primarului Capitalei. Nu vreau să mă victimizez", a  susţinut edilul.

"Ştiţi că nu putem să asfaltăm în centrul Capitalei fără avizul Ministerului Culturii? Anul trecut s-a stat şi 8 luni pentru o groapă, o comisie formată din oameni recomandaţi de pe vremea tehnocraţilor dar pe care ministrul nu i-a schimbat", a continuat Firea.

Primarul general a precizat că, în momentul în care termenele vor fi depăşite, ea va demisiona din funcţiile de partid, dar va propune ca şi miniştrii care nu îşi fac treba să plece, subliniind că aceştia vin şi pleacă, dar partidul este cel care răspunde. Ea făcut apel la liderul PSD, Liviu Dragnea şi premierul Dăncilă să intervină, arătând că promisiunile pentru bucureşteni, nu le-a făcut singură, ci împreună cu partidul.

"Fac apel la domnul preşedinte, la doamna prim-ministru (...) am spus că un prim-ministru nu poate să spună că nu poate pentru că nu îl lasă directorii", a afirmat primarul general. 

Firea a precizat încă o dată că vrea să-şi ducă mandatul de primar până la capăt şi că nu va candida la Preşedinţie, dar va intra în competiţie la congres pentru o funcţie în partid.

Liderul PSD i-a dat dreptate Gabrielei Firea şi a anunţat schimbări la nivelul secretarilor de stat. "Ceea ce a spus doamna Firea este adevărat, am avut o discuţie cu dumneai şi cu primarii de sectoare, am avut şi separat discuţii cu prim-ministrul. Sunt angajamente pe care ni le-am luat şi eu şi doamna Firea in campanie" a declarat Dragnea, înaintea şedinţei CExN. 

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră