Te joci şi înveţi: „Salvează râul” - program interactiv de educaţie ecologică

02 Iun 2015
Te joci şi înveţi: „Salvează râul” - program interactiv de educaţie ecologică
Ştiai că Dunărea izvorăşte din Munții Pădurea Neagră și străbate zece țări înainte de a se vărsa în Marea Neagră? Dunărea este un fluviu viu, cu habitate naturale deosebite: păduri de luncă, ostroave, fâșii de nisip, brațe laterale și mlaștini. De-a lungul celor 2,860 km și-au găsit loc prielnic peste 5.000 de specii diferite de plante și animale. În adâncuri, în păduri şi în zonele umede din lungul apei, viaţa sălbatică este incredibilă: cega îşi depune icrele pe bancuri de nisip, un şarpe vânează un bărzăune până când apare un stârc, din senin, castorii îşi construiesc barajele peste noapte şi creează astfel noi zone umede. De sturionii care se înfrăţesc cu dinozaurii cu siguranţă ai aflat că îşi au casa în Delta Dunării de peste 200 de milioane de ani.
Nu-i aşa că ştirea aceasta a  început să sune cu o lecţie de ştiinţe naturale şi sunteţi pe punctul de a închide fereastra cu această ştire?

Educaţia ecologică este însă importantă iar specialiştii de la WWF România au găsit o metodă interactivă de a vă furniza aceste informaţii fără a vă plictisi prea tare. Pentru a afla mai multe informaţii despre cormorani, castori, sturioni sau vidre tot ce aveţi de făcut este să accesaţi jocul „Salvează râul!”. Împreună cu „Paznicul Râului” fiecare jucător va avea grijă de o porțiune de râu și poate vedea impactul diferitelor activități asupra ecosistemului.

Ţinta fiecărui jucător este să convingă tot mai multe animale să se stabilească în habitatul său de râu. Pentru asta, jucătorul trebuie să parcurgă mai multe „Quiz-uri” pentru îngrijirea râului și să răspundă corect la întrebări. Fiecare răspuns corect îţi aduce un punct iar la 10 puncte un animal se va muta în habitatul tău.
De ce e un proiect fun? Jucătorul are la dispoziţie clipuri video în care primeşte informaţii despre speciile de animale, plante sau peşti. Întrebările cu răsăuns incorect revin în joc după un anumit interval. Vestea proastă e că dacă utilizatorul nu răspunde corect la toate întrebările zona sa de râu va muri în câteva săptămâni.

Nu lipsesc nici situaţiile de urgenţă care vor fi semnalate pe e-mailul jucătorilor. E datoria acestora să salveze râul din aceste situații pentru care vor primi puncte în plus şi o specie deosebită.
Ce mai aşteptaţi? Intră aici şi Salvează râul! 

Alte stiri din Verde

Ultima oră