Video: Asistaţi la fantastica venire pe lume a unui rinocer negru!

20 Oct 2015
Video: Asistaţi la fantastica venire pe lume a unui rinocer negru!
 La ora actuală, rinocerii negri sunt estimaţi la aproximativ 2.500, fiind într-o fază critică de dispariţie. Şi situaţia lor pare să se agraveze de la un la altul din cauza braconajului, anunţă site-ul Gentside decouverte.  

În aceste condiţii, naşterea unui rinocer negru este o veste bună pentru salvarea acestei specii. Este şi motivul de mare bucurie al Aspinall Foundation, organizaţie care militează pentru conservarea naturii, atunci când a anunţat naşterea bebeluşului de rinocer.

El a venit pe lume la 1 octombrie la zoo Howletts, situată în comitatul Kent în Anglia. „Suntem extrem de bucuroşi. Naşterea lui este sinonimă cu speranţa pentru viitor a speciei”, a precizat în Daily Mail, preşedintele fundaţiei, Damian Aspinall. Naşterea a fost uşoară pentru mamă ca şi pentru bebeluş, a mai spus acesta.

Fundaţia a realizat un fantastic video ce permite vizualizarea evenimentului. Se poate vedea femela rinocer, Damara, apoi, bebeluşul şi modul cu ea scapă de sacul amniotic.

Deocamdată, bebeluşul nu are nume, cântăreşte 12 kilograme şi este sănătos. El a început să se aventureze, dar în cea mai mare parte a timpului stă aproape de mama lui protectoare şi extrem de precaută cu el. Mai ales că este primul bebeluş.

Din 1971, fundaţia a participat la reproducerea a 35 de rinoceri negri în parcurile sale, potrivit Daily Mail. Anul trecut, în urma masacrului asupra rinocerilor, valoroşi pentru cornul lor, s-a înregistrat un record, cu 1.215 animale ucise.


Assistez à la fantastique naissance d'un rhinocéros noir par Gentside Découverte

Alte stiri din Verde

Ultima oră