Cine vrea să cumpere un pod?

30 Iul 2015
Cine vrea să cumpere un pod?
Cauţi o afacere ieşită din comun şi ai la dispoziţie 850.000 de lire sterline? Atunci un pod scos la vânzare în Herefordshire, Marea Britanie, este exact ce-ţi trebuie.

Podul cu taxă Whitney-on-Wye este unul din cele doar 8 poduri private din Marea Britanie care încasează o liră sterlină pentru fiecare traversare şi se bucură de scutiri de taxe. 

Podul, care face legătura între Hereford şi Hay-on-wye, vine la pachet cu o căsuţă cu două camere şi un teren sub 8000 de metri. Actualii proprietari,  Grahame Penny şi Maggie Taylor, au decis să-l scoată la vânzare după ce l-au exploatat timp de trei ani.

"Am cumpărat afacerea în timpul crizei şi am muncit  7 zile din 7, 24 de ore, pentru a-l consolida", a declarat Maggie Taylor pentru Bath Chronicle.

"Căutăm mai degrabă un custode pentru un monument vechi decât un proprietar şi ne-am concentrat eforturile pe terenul din jurul podului pentru a asigura condiţiile necesare ca afacerea să meargă pe tot parcursul anului", a mai spus ea.

Maggie şi Grahame şi-au asigurat venituri suplimentare din pescuit şi canotaj pe râul Wye, alături de un camping şi o cafenea. " Am trecut prin multe probleme şi acum vrem o vacanţă", a mai spus Maggie.

Peter Brunt, directorul Colliers International, a spus că, în ciuda faptului că are o vechime de 240 de ani, podul nu a fost deţinut decât de 8 familii, numai în proprietatea uneia dintre ele fiind timp de 180 de ani.



Citiţi mai multe ştiri din Externe!





Alte stiri din Verde

Ultima oră