“Let’s Do It, Danube!”. Curățenie generală în 12 județe de Ziua Dunării

21 Iun 2015
“Let’s Do It, Danube!”. Curățenie generală în 12 județe de Ziua Dunării
Ziua Dunării, 27 iunie, va fi marcată și printr-o amplă campanie de curățenie organizată de echipa Let`s Do It, Romania! Voluntarii care doresc să se alăture la acțiunea de curățenie desfășurată în toate județele dunărene se pot înscrie printr-un email la județul din care fac parte judet@letsdoitromania.ro sau la adresa danube@letsdoitromania.ro.
Județele implicate în acest an la ziua de curățenie sunt Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța. În aceeași zi cu acțiunea din România, va fi organizată o zi de curătenie și în Bulgaria.
 

Odată cu înscrierea pe email, voluntarii vor afla zonele de curățenie din fiecare județ, acțiunea fiind organizată strict în zone identificate de echipele de proiect și de autoritatile publice locale. Fiecare echipa județeană va răspunde solicitărilor de înscriere menționând zone cu deșeuri identificate și programul zilei de curățenie.
“Let’s Do It, Danube!” este organizat de echipa Let`s Do It, Romania!“ în perioada martie-iunie în toate județele dunărene, fiind realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. “Let’s Do It, Danube!” cuprinde o campanie de educare în școlile dunărene, o caravană de film documentar “Dunărea, Amazonul Europei” și o competiție pentru elevi numită “Exploratorii Dunarii”, organizate cu scopul de a educa și responsabiliza cetățenii României în ceea ce privește curățenia apelor și în special a Dunării, cea mai importantă apă curgătoare din țară. Anul trecut, peste 4.400 de voluntari au curățat malurile Dunării în 12 județe, cu ocazia Zilei Internaționale a Dunării.
 

Alte stiri din Verde

Ultima oră