Fotografii cu dezastrele lumii intrate în finala concursului Prix Pictet

13 Iul 2015
Fotografii cu dezastrele lumii intrate în finala concursului Prix Pictet
12 fotografi finalişti concurează pentru marele premiu la cea de-a șasea ediție a Prix Pictet, o competiţie de fotografie care aduce în discuție diversele probleme sociale ale lumii. Tema umbrelă din acest an a fost: Dezastre.
 
Finaliștii au abordat tema în diferite moduri, fie reprezentând crize ale imigraţei umane (ca în proiectul pe termen lung Evadare din Somalia a Alixandrei Fazzina), cum se raportează omenirea la problema uciderii albinelor (ca în cazul fotografului american Matthew Brandt) sau imagistica orașelor artificiale (ca în fotoreportajul lui Yongliang Yang.
Cei 12 fotografi finalişti sunt: Ilit Azoulay, Valérie Belin, Matthew Brandt, Maxim Dondyuk, Alixandra Fazzina, Ori Gersht, John Gossage, Pieter Hugo, Gideon Mendel, Sophie Ristelhueber, Brent Stirton și Yongliang Yang. 
 
Lucrările finaliștilor va fi prezentate la Musée d'Art Moderne da la Ville de Paris pentru o expoziție de o lună începând cu 12 noiembrie 2015. Preşedintele de onoare al Prix Pictet, Kofi Annan, va anunța câștigătorul la gala de deschidere. Acesta va primi un premiu de 100.000 de franci elvețieni (aproximativ 105.900 de dolari).

 

Alte stiri din Verde

Ultima oră