Ziua Dunării 2015. Curățenie generală pe malurile fluviului sub sloganul “Fiți activi pentru o Dunăre curată!”

24 Iun 2015
Ziua Dunării 2015. Curățenie generală pe malurile fluviului sub sloganul “Fiți activi pentru o Dunăre curată!”
Cea de-a XI-a ediție a Zilei Dunării va fi marcată de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor împreună cu Asociația Salvați Dunărea și Delta printr-o amplă acțiune de ecologizare de-a lungul fluviului.
Peste 300 de copii din 7 localități de pe malul Dunării vor participa în 29 iunie la cea mai mare acțiune de ecologizare de-a lungul fluviului. Aceștia vor strânge deșeurile ca prim semnal de alarmă și atenționare la începutul sezonului turistic, pentru protejarea celui mai tânăr pământ al Europei.

Ziua Dunării 2015 are mesajul “Fiți activi pentru o Dunăre curată!” - pentru a responsabiliza locuitorii și turiștii din Deltă asupra importanței curățeniei Dunării și a colectării selective a deșeurilor.

Acțiunile de ecologizare organizate cu ocazia Zilei Dunării se vor desfășura în data de 29 iunie, de la ora 8:30, concomitent în fiecare din localitățile Sulina, Maliuc, Mahmudia, Partizani, Murighiol, Crișan și Sfântu Gheorghe. Pe această cale, sunt chemați toți locuitorii și toți iubitorii Deltei să participe la cea mai mare încercare de salubrizare a malurilor Dunării, realizată vreodată în România.
“Dorim ca evenimentul de ecologizare a Deltei Dunării să sensibilizeze oamenii, turiștii care vizitează această zona mirifică, asupra necesității de a o proteja împotriva poluării astfel încât Delta să fie la fel și pentru generațiile viitoare” a declarant Iulian JUGAN, secretar de stat pentru Ape – MMAP.
 

Alte stiri din Verde

Ultima oră