Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic 7 nuci

08 Iun 2015
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic 7 nuci
Nucile au un nivel ridicat de polifenoli antioxidanți, dublu față de cantitatea existentă în toate celelalte tipuri de fructe cu coajă lemnoasă, fapt ce ajută organismul uman în lupta împotriva radicalilor liberi ce dăunează celulelor și cauzează boli. Aceasta este concluzia unor cercetările efectuate de către Universitatea din Pennsylvania. Nucile, dar și migdalele, alunele, fisticul, alunele și nucile caju sunt bogate în acizi grași nesaturați, vitamine și proteine. Cu toate acestea, oamenii nu consumă aceste fructe cu coajă lemnoasă în cantități suficiente, atrag atenția oamenii de știință.

„Sfatul nostru este să mâncați câte 7 nuci pe zi” - spune coordonatorul cercetării efectuate de Universitatea din Pennsylvania, dr. Joe Vinson.

Conform studiului, consumul de nuci poate reduce semnificativ semnele de îmbătrânire și, în același timp, poate să ne protejeze împotriva bolilor de inimă, a unor tipuri de cancer, dar și a diabetului zaharat de tip 2.

Ȋn urma studiului efectuat de Universitatea din Pennsylvania, s-a constatat că doar șapte nuci pe zi sunt suficiente pentru a obține efectele benefice pentru sănătate.

În plus, în orice listă a alimentelor sănătoase pentru inimă, nucile vor fi mereu pe podiumul primelor trei!

În afară faptului că sunt bogate în antioxidanți, nucile sunt surse importante de fibre sănătoase, proteine, vitamine și minerale. 

Alte stiri din Verde

Ultima oră