Cum s-a schimbat viaţa unui câştigător de Nobel

21 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cum s-a schimbat viaţa unui câştigător de Nobel

Dar iată relatarea de la faţa locului: "Deci, sunt la Davos, Elveţia, la Forumul Economic Mondial. Şi, dacă aţi auzit ceva despre Davos, probabil că aţi auzit că e plin de miliardari, lideri mondiali, etc. Ceea ce e adevărat. Nu poţi să calci fără să dai de un CEO foarte important, speculatori financiari sau un lider al lumii.

Şi vei fi suprins să auzi lucruri ca <Niciodată nu am fost mai bucuros să pierd 20 de milioane de dolari>, când te plimbi prin zonă. Tocmai am avut parte de un autentic moment Davos. Stăteam la o masă, gândindu-mă la ale mele. În faţa mea, la masă se a afla un domn drăguţ. După vreo 15 minute, am început să vorbim. L-am întrebat cu ce se ocupa înainte, de ce a venit la Davos. Mi-a răspuns că a câştigat un premiu Nobel.

Astfel de lucruri se întâmplă la Davos. Stai în faţa unui laureat Nobel şi nici măcar nu-l cunoşti. Oricum, după ce am discutat puţin cu el, l-am întrebat care a fost cea mai mare schimbare în viaţa lui după ce a câştigat premiul Nobel. Răspunsul lui: <Au început să mă asalteze invitaţiile>. Era rugat să vorbească la fel de fel de evenimente. Chiar dacă a fost dintotdeauna inteligent, dintr-odată, în ochii lumii, a devenit un adevărat expert.

Soţia, care era alături de el, a comentat: <Fără supărare, dar e cam ridicol, dragul meu>. Practic, el era la fel de de deştept ca întotdeauna, dar graţie Nobelului, lumea crede acum că este şi mai inteligent".

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră