Uimitorul mod de a comunica al delfinilor

19 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Uimitorul mod de a comunica al delfinilor

Delfinii sunt considerate printre cele mai inteligente mamifere. Ei dispun de un sistem de comunicare evoluat ce le permite să-și exprime sentimentele.

Cercetătorii americani spun că delfinii fac acest lucru prin bulele de aer. Este concluzia la care au ajuns în urma unui vast studiu. Cercetătorii au studiat bulele emise de delfinii de la Parcul zoologic Marineland situat în Niagara Falls, Canada, de-a lungul a opt ani.

Autorii studiului au încercat să deslușească misterul acestor bule. Ceea ce n-a fost deloc ușor. Pentru că sistemul respirator al acestor mamifere marine are nevoie să iasă la suprafața apei pentru a inspira aer. În cursul fiecărei scufundări, delfinii trebuie să-și rețină respirația și să emită bule după care revin la suprafață pentru a lua aerul necesar supraviețuirii sub apă. Cercetătorii au crezut mult timp că acest comportament este legat de procesul de respirație fără a indentifica informații legate de procesul de comunicare.

Rezultatele studiului indică existența în 97,2% din cazuri a patru tipuri distincte de bule submarine, care exprimă o anumită stare a mamiferului. Astfel, bulele subformă de inele ar indica starea ludică a delfinului. Aceste bule par mai frecvente la femele comparativ cu masculii. Bulele sunt distincte atunci când delfinul este surprins sau temător.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră